Загорац: Превише је тензије, нездрава ситуација!

Партизанов херој из друге утакмице жали због пропуштене прилике за "брејком" у трећем мечу финала Суперлиге Србије.  Створила се нездрава атмосфера која није добра ни за кога! „Увек је занимљиво играти у живописном амбијенту хале Пионир. Ипак, ми смо наше шансе пропустили. Имам осећај да смо имали утакмицу у својим рукама“.

Кошарка 16.06.2019 | 19:06
Загорац: Превише је тензије, нездрава ситуација!
"Вечити" ривали одиграли су још један узбудљив, драматичан дерби, одлучен као и претходни - у завршници.

Раде Загорац био је херој другог дуела финала, јер је дао тројку за победу три секунде пре краја. У суботу увече, честитао је Црвеној звезди победу и рекао да је његов тим пропустио своје шансе.

"Честитам стручном штабу Звезде на доброј утакмици. Жао ми је због повреде Огњена Добрића у претходној утакмици. Стицајем околности догодила се у контакту са мном и зато није могао да игра. Ипак, кредит њима што су и без њега успели да одиграју конкурентну утакмицу и победе", рекао је Загорац новинарима после меча.

Загорац је истакао да је увек занимљиво играти у "живописном амбијенту хале "Александар Николић". 

"Ми смо наше шансе пропустили. Имали смо утакмицу, имам осећај да смо имали утакмицу у својим рукама. Имали смо до последњих минута, хтели смо егал до краја. Опет су погодили неке шутеве, а ми смо мало недисциплиновано играли у нападу и одбрани и честитам им на победу. Резултат је 2:1, идемо даље".

Загорац је истакао и шта је одлучило меч.

"Пустили смо две њихове тројке. Давидовца и Риверса. То су све кошаркашке ствари које морају да се изведу боље. Жао ми је због тога, јер смо имали прилику. Вероватно је свим навијачима и неутралним људима још занимљивије, јер се ова серија продужава", рекао је он и осврнуо се на меч у понедељак.

"Једину ствар коју можемо да урадимо како бисмо дошли до изједначења јесте да неке ситне ствари у завршници боље урадимо. База и постулати постоје, енергијом и физички им парирамо, али неке ситнице пред крај меча морају боље да се изведу и мислим да је то довољно за победу".

Загорац није хтео да коментарише техничку грешку на крају меча, због гажења линије.

"Не бих коментарисао суђење. То је неки разлог због које је свирана техничка. Превише је тензије настало око дербија и овако. Створена је ситуација која није здрава ни за једне, ни за друге. Ипак је ово спорт, кошарка. И једни и други играју у екстремно тешким условима, није нимало лако. Не волим да се кошарка ниподаштава неким спољним факторима, не бих коментарисао ништа. Суђење је било одлично, врхунско, на јако високом нивоу и није оно битан фактор", закључио је Загорац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар