Вратити питање КиМ "под капу" СБ

- Посланик парламентарне групе АФД у Бундестагу Хансјорг Милер рекао је да је признањем Косова занемарено међународно право, које је отворило "врата паклу".

Свијет 16.06.2019 | 09:21
Вратити питање КиМ "под капу" СБ
"Затворимо пакао и вратимо се праву, вратимо Косово под резолуцију Савета безбедности", рекао је Милер у интервјуу за данашње Новости.

Иако је, каже Милер, већина земаља чланица ЕУ, међу којима је и Немачка, признала независност Косова, оно је према Резолуцији 12 44, покрајина са значајном аутономијом унутар Србије.

Према његовим речима, повратак питања КиМ "под капу" светске организације једино је исправно и поштено решење и према УН и према Хелсиншком документу.

Посланик опозиционе десничарске странке, Милер, осуђује агресију НАТО на СРЈ 1999. године и истиче да би право место Балкана у политици Берлина било "поштено партнерство, са шансом за развој балканских држава".

Али, како Милер наводи, Брисел и Берлин слепо следе америчку политику, која, додаје он, иде за својим интересима.

Упитан какву поруку Берлин шаље када Рамуша Харадинаја дочекује уз највише државне почасти, Милер каже да Берлину недостаје потребна компетенција за слање правих сигнала.

Због економског разлога Милер каже да није за улазак Србије у ЕУ, јер, како сматра, свака сиромашнија земља жели да се прикључи Унији, са перспективом да искористи немачка средства, а, истиче Милер, снага немачког порезника је "већ исцрпљена".

"Са политичке тачке гледишта, завидим Србији јер није америчка колонија већ поносна држава", рекао је Милер за Новости.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нека се зна

16.06.2019 08:08

Кога интересира мишљење десницара попут Мüллера. Његов политицки курс је на линији неонациста. Зар је некоме стало до његовог мишљења. У Њемачкој, засигурно није, сем малог броја неофашиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2019 08:52

Ти онда иди у Арабију или Турску код твојих демократа под учењем Ватикана.

Name

Робин худ

16.06.2019 09:00

Неонацисти нису били непријатељи Срба док се Срби нису ухватили комунизма који је веце зло. А Додик је и комуниста и фасиста али не обицни фасиста вец огранак устаство који је једини који мрзи Србе.

Name

Ветеран

16.06.2019 09:06

Видис, увјек се надје понеки ретард, к'о овај »ре«, који се обрадује оваквим коментаторима и спиновима.

Name

Свака цаст

16.06.2019 08:16

Цојек је рекао све без длаке на језику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxит

16.06.2019 08:50

Свако од нас а тако и овај политицар има право да изнесе свој став .Снага и утјецај који има равна је 0.Тако све сто је рекао не дрзи воду,Њемацка уредјена земља ради по систему који је правила 45 година и даље га побољсава.Онај ко искоци из сина тај не додје никада до циља,Тако и овај десницар ,неонациста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

16.06.2019 09:55

Право је право а сила је сила и то се неце промијенити. Има доста облика силе али право је само једно док се не промијени и нови договор постане право. Цињеница да се не признаје једна резолуција СБ УН (1244) је једноставно газење медународног права, Њемацка је у томе погазила медународно право. Ријецима се све некако да објаснити, право се прогласи релативним, па онда се уведе појам сврсеног цина, па појединацних слуцајева, па увијек несто ново. Срамота Њемацке јесте да се додворава оптузенику за ратне злоцине да би остварили неке политицке циљеве, прије свега америцке. Манимо се људи Америке, нису они висе оно сто су били у другом свјетском рату и годинама послије, за то им свака цаст и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека цека то питање

16.06.2019 16:13

Не треба зурити са Косовом, зато сто то опет не би било ријесење.

ОДГОВОРИТЕ