Језиво: Змија у дјечијим колицима

На друштвеним мрежама појавила се језива фотографија коју је један забринути отац поставио на Фејсбук, а на којој се види змија у дјечијим колицима. Човјек тврди да им се змија “угнијездила” у дјечија колица на најпознатијем новосадском купалишту Штранд, чији посјетиоци кажу да их у посљедње вријеме све више виђају.  

Србија 15.06.2019 | 19:30
Језиво: Змија у дјечијим колицима
Иван Ножинић из новосадског ЈКП “Градско зеленило” под чијом јурисдикцијом се налази Штранд каже за “Блиц” да њихове службе на плажи нису имали пријаву тог типа.

– Нико нам није пријавио да је имао такав сусрет са змијом. Да јесте, наше службе би реаговале. Истини за вољу, такво нешто се изузетно ријетко дешава јер су змије плашљиве животиње и у принципу бјеже од људи, а то да се змије појављују на плажи је сасвим нормална ствар и Новосађани су на то навикли – прича Ножинић.

Он додаје да се змије на плажи појављују када је висок водостај, као што је то тренутно случај, и истиче да је ријеч о неотровним и безопасним врстама рибарица или белоушки које не могу да науде човјеку.

– ЈКП “Градско зеленило” веома савјесно одржава плажу и бринемо о свему. Једино против чега не можемо јесте природа и на њу не можемо да утичемо. Не можемо да утичемо на водостај и не можемо да утичемо на миграцију животиња током високих вода – објашњава саговорник. 

 Фотографија је изазвала буру коментара на друштвено мрежи Фејсбук, углавном предстрављених родитеља, па су само неки од коментара били: “Тачно сам се заледила!”, “Најежих се”, “Страшна је сама помисао, а још у бебиним колицима, па не пише на њој да није отровна”… Коментаре на Фејсбуку употпуниле су и фотографије грађана на којима се виде змије из њихове околине.

Изузетно високе температуре, као и сезона парења змија доводи до њиховог изласка из склоништа, стога је потребна посебна обазривост, било да сте у природи или код куће.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Марко

15.06.2019 18:26

Ма није ово језиво људи моји,јест мало непријатно али ради се о скроз неопасној змији која зиви уз обале ријека потпуно неотровне и хране се ситним рибицама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

15.06.2019 21:29

Тражи "сестру"..у дјететовој мами,да се виде...хаха..змија је било и биће,а то што смо ми постали виртуелни и вјештачки живимо,то је наш"успјех"и читаве ове технике

ОДГОВОРИТЕ