Ђере против Нијемца на старту Халеа!

Милман противник Федерера! Ласло Ђере је сазнао име противника на старту тениског турнира у Халеу, који почиње у понедељак и игра се за наградни фонд од 2,08 милиона евра.

Тенис 15.06.2019 | 19:25
Ђере против Нијемца на старту Халеа!
У питању је Немац Јан Ленард Штруф који је поражен од Новака Ђоковића недавно на Ролан Гаросу.

Ђере, који је ове недеље на 27. месту АТП листе, за сада је једини тенисер из Србије у главном жребу, а тамо би могао да му се придружи и Миомир Кецмановић уколико у последњем колу квалификација победи Португалца Жоаоа Соузу.

Када је реч о Ђереу, он је са Штруфом укрстио рекет само једном до сада. Било је то у јануару на такмичењу у Оукленду, када је тенисер из Сенте предао меч противнику при вођству Штруфа од 7:6, 2:0.

Ласло је ове сезоне у животној форми, каже да може даобро да одигра и на трави, тако да ће бити интересантно видети како ће одиграти против играча ког одликује снажан почетни ударац.

Први носилац турнира је Роџер Федерер, који ће на старту такмичења које је освајао чак девет пита играти са Аустралијанцем Џоном Милманом.

Федерер је прошле године у финалу изгубио од Борне Ћорића, а домаћини су Швајцарца на жребу дочекали поклоном - тортом и поруком "добродошао кући".

Швајцарски тенисер се у Халеу одувек осежао као да је код куће, а у тално 70 мечева забележио је 63 победе уз свега седам пораза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар