"Не можете тек тако да отјерате Муслина!"

Тема “селектор фудбалске репрезентације Србије” не излази из жиже јавности данима, иако је речено да ће ново име бити познато у наредних месец дана.

Фудбал 15.06.2019 | 15:18
"Не можете тек тако да отјерате Муслина!"
Од момента када је Младен Крстајић завршио сарадњу са Фудбалским савезом Србије траје лицитирање о томе ко ће сести на упражњену позицију.

Целокупна ситуација је била тема и у Јутарњем програму Прве телевизије и о томе су говорили спортски новинар Милош Шарановић, некадашњи селектор Милан Живадиновић и бивши функционер ФСС Иван Ћурковић.

“Зашто је мука изабрати селектора? Један од разлога је да сваки озбиљан човек који би преузео некакав посао долази са информацијом да је рок трајања селектора годину, годину и по дана. Ми немамо стрпљења, то је традиционални проблем, а ФСС никако да скупи снаге да подвуче црту и да каже, рецимо, у наредне четири године циљ нам је то и идемо ка томе. Нема ничега дугорочног”, рекао је Шарановић.

Живадиновић је додао да “бисмо ми мењали све сваки дан”.

“Људи би стално да се нешто дешава. Лако је пљувати данас по Крстајићу, а до пре 15 дана… Код Миљана Миљанића је постојала комисија која се бавила постављањем селектора… Не можете тек тако да отерате Славољуба Муслина и да са много певања поставите Крстајића, који објективно нема лиценцу за прави рад на месту селектора. Пре него што сам постао селектор био сам десет година са младом репрезентацијом, био сам помоћник селектора Слободана Сантрача и кад је све то прошло онда сам преузео функцију селектора”, навео је Живадиновић.

Ћурковић је додао да је смена Крстајића потпуно легитимна одлука и додао је да не сумња у добре намере људи који су донели такву одлуку.

“Проблем је што је улога фудбалског тренера, фудбалског селектора најтежа улога у фудбалу. Он има највећу одговорност, он саставља тим, он је ауторитет за играче…”, навео је Ћурковић.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ре

15.06.2019 19:55

1.сантрац исто никад никога није тренирао прије репрезентације 2. код нас селектор саставља тим само док се не квалификујемо сто је ријетка појава. Има нас који добро памтимо а не памтимо ниједан успијех. Сто би реко Бора Цорба: јебите се фудбалери! Добри смо у неким другим спортовима: тенис, косарка, одбојка, ватерполо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

16.06.2019 05:24

требамо промијенит ! Не само тренера, вец и ове у ФсС. Кренимо од нуле. Доказано да овако не ваља годинама. Па је вријеме за нови поцетак. Нико не теба да преузима функцију, ако иза себе нема доказаног успјеха, у свом раду. Дал то био тренер или ови у ФсС. Са новим успјесним људима моземо доста доброг у репрезентацији да остваримо. Ријесимо се пропалих струцњака !!!

Name

Са

16.06.2019 05:39

овим садасњим СТРУЦЊАЦИМА, ниста нецемо освојит у ФсС. Ни једа, једини турнир. Погресни људи на погресном мјесту. А у позадини окрецу лову. Сто би рекао нас народ: " Лоп.вска посла " !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

16.06.2019 05:55

Имамо стварно лосу УПРАВУ у ФсС ! И како да остваримо неста добро, у фудбалу ??? Нама треба: 1 Добра УПРАВА у ФсС - (доказани Струцњаци) за Сбију!!! а (не за свој дзеп) 2 Добар ТРЕНЕР - ( успјесан рад годинама ) 3 Добри ИГРАЦИ - ( По тренутној заради, колико је вриједан на свјетској сцени.) Све ослало је лупање у празно, гдје сви губимо зивце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБСКИ ФУДБАЛ

16.06.2019 06:11

Растура ФсС ! Нема ту добра, јер нема одговорности у ФсС. Нема струцњака, који предводи правац доброме. Ло.овлук влада у ФсС. Тако се ниста неце добро остварит. Наравно публика це да реагује, али ови у ФсС це се и даље спрдат у медијама и измисљат нове прице. Лудилу нема краја .... и иако, настављамо даље да тонемо са овима у ФсС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оце ли

16.06.2019 07:14

бити промјене у ФсС ??? или настсвљамо даље овако??? Вријеме је за нови поцетак, за Србију !

ОДГОВОРИТЕ