Меси, вријеме је...

Овогодишње издање Копа Америке је можда и последња прилика за омаленог чаробњака да уради нешто велико са Аргентином.

Фудбал 15.06.2019 | 13:24
Меси, вријеме је...
А шта је то, дођавола, Лионел Меси урадио с Аргентином? Доиста мало, али срећом по њега има времена да поправи салдо. Вечерас Гаучоши крећу у поход на трофеј најбољег у Јужној Америци, пошто у бразилском граду Салвадору дочекују Колумбију у оквиру 1. кола Групе Б (23.55, ТВ Арена спорт).

Они који не воле Месија држаће се оне прве реченице као мантре када се поведе прича о томе да ли је ас Барселоне број један у историји фудбала. Увек ће му изнад главе стајати сенка неуспеха с репрезентацијом. Мундијал је имао на тацни пре пет година, али је вероватно тада против Немачке пропустио шансу каријере. Вероватно никада и неће освојити Мундијал, али зато би макар могао да у репрезентативну пензију оде са пехаром Копа Америке.

То је трофеј који већ невероватних 26 година заобилази Аргентину. Последњи пут су га Гаучоси освојили када су играли Редондо, Батистута, Симеоне... Од тада су имали страшне генерације, долазили скоро до краја, на четири од последњих пет првенстава стизали до финала, али су сваки пут губили. Меси је био учесник чак три та изгубљена финала.

Сада му се у Бразилу пружа нова шанса. Последњи пут се Копа Америка игра са 12 учесника и у непарној години. Следеће је већ наредног лета у Аргентини, па се не може рећи да је ово Месијева последња шанса. Међутим, с обзиром на то да се већ неко време налази на ивици одласка у репрезентативну пензију, можда и јесте последња.

Све наде Аргентине ће бити усмерене на Месија и његовог кума Агуера. Али има Аргентина још добрих играча попут Таљафика, Ло Селса, Дибале, Ди Марије... Први ривал је опасна Колумбија, чија екипа је већ дуго на окупу, али има новог селектора Карлоса Кеироша. У нападу Кафетероси имају тешку артиљерију са Фалкаом, Родригезом, Запатом, Муријелом, Квадрадом...

Дакле, одмах на почетку овог издања Копа Америке имамо на програму велики дерби. Аргентина и Колумбија спадају међу најбоље јужноамеричке селекције и сигурно су у Бразил дошле да освоје трофеј континенталног првака. Обе репрезентације су на прошлогодишњем Мундијалу елиминисане у осмини финала и онда су уследиле бројне пријатељске утакмица у којима су биле подједнако успешни. Одиграли су и међусобни пријатељски дуел у септембру прошле године, а резултат је био 0:0.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар