Хачанов изненадио с ким би одмерио снаге!

Талентовани руски тенисер открио са којим легендама би се окушао на терену.

Тенис 15.06.2019 | 13:05
Хачанов изненадио с ким би одмерио снаге!
Карен Хачанов један је од предводника нове генерације тенисера. Руски играч тренутно је на деветом месту АТП листе, што му је најбољи пласман у каријери.

Прошле године освојио је три од укупно четири АТП трофеја у каријери, укључујући и мастерс у Паризу. Ове сезоне још није подигао пехар, али је на Ролан Гаросу стигао до четвртфинала, што му је најбољи пласман на гренд слемовима у каријери.

Качанов је заволео тенис гледајући свог земљака Марата Сафина, некадашњег броја један, и волео би да се са њим "одмери" на терену.

"Он је био један од мојих најомиљенијих тенисера када сам одрастао и волео бих да играм меч против њега. Људи ме често упоређују са њим и баш би било интересантно да видим где је мој нивоу у односу на њега", рекао је 23-годишњи Хачанов.

Он је потом открио са ким би још волео да одигра меч.

"Било би врло изазовно срести се са Питом Сампрасом или Андре Агасијем", додао је руски тенисер, а потом изненадио.

"Такође волео бих да одмерим снаге са Сереном Вилијамс. Она игра на невероватном нивоу".

Али то није једина тенисерка против које би играо.

"Наравно, играо бих и са легендарном Крис Еверт".  

Качанов је рекао да ужива у тенису, али и оценио да је то изузетно тежак спорт.

"Тежак је због сталне борбе на терену, али ја га баш волим због тога. Непрекидно се борите, и то сами,  стално морате да анализирате и размишљате шта се дешава. Тај спорт је компликован, јер увек сам мораш да решиш проблеме, да пронађеш начин да победиш, и то чиниш из недеље у недељу. То је све напорно, али ја уживам на терену", рекао је Хачанов.

Он је додао да се увек труди на терену и да би волео да га љубитељи тениса, када оконча каријеру, запамте по томе.

"Када будем одлазио волео бих да ме памте по карактеру. Да сам био велики борац и такмичар и да ме поштују због свега што сам урадио и постигао на терену", навео је момак рођен у Москви.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар