ЛН: Спектакл! Срби ''тукли'' Бразил!

Одбојкашки спектакл трајао пет сетова – Србија савладала Бразил! Одбојкаши Србије победили су Бразил са 3:2 у сетовима односно 17:25, 25:22, 17:25, 25:20 и 15:12.  Српска машина меље редом: Бразил пао за трећу у низу! Нови тријумф одбојкаша у Лиги нација и то против фаворизованог ривала од 3:2.

Остали спортови 14.06.2019 | 21:51
ЛН: Спектакл! Срби ''тукли'' Бразил!
Одбојкашка репрезентација Србије победила је Бразил после преокрета са 3:2 у сетовима у првој утакмици трећег викенда Лиге нација. Орлови су до победе у португалском Гондомару дошли резултатом од 17:25, 25:22, 17:25, 25:20 и 15:12 после два сата и 15 минута игре.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Лазар Ћировић са 12 поена, док је један мање уписао Петар Крсмановић. У селекцији Бразила истакао се Рикардо Соуза са 20 поена, док је Хидагло постигао 15.

Бразил је тако у седмој утакмици уписао први пораз, али је и даље на првом месту које дели с Русијом и Ираном, док је Србија девета с три тријумфа и четири пораза.

Селекција Николе Грбића сутра ће играти против домаћина Португалије од 20 часова уз пренос на ТВ Спорт клуб.

Први сет је у потпуности прошао у знаку Бразилаца, који су на овај турнир Лиге нација дошли у најјачем могућем саставу.

Репрезентативци Србије су успели да освоје свега 17 поена и да на брзину изгубе први сет, да би се већ у другом вратили после велике борбе која је трајала чак 27 минута.

Користио је Никола Грбић лош пријем репрезентативаца Бразила, па је упркос поразу у трећем сету успео да својим изабраницима укаже излаз на прави пут на ком су успели да победе у четвртом сету и изборе тај-брејк.

У тај-брејку је Србија боље почела и имала је предност од два поена разлике на промени страна. Било је 8:6 али су Бразилци тада добро сервирали и вратили се у егал. Тако је било све до момента када је после једног лошег пријема добру реакцију на мрежи имао Околић па је било 13:12 на сервис Србије.

Најефикаснији у српском тиму били су Лазар Ћировић са 12 и Петар Крсмановић са 11 поена, а у Бразилу Лукарели са 20 поена. Другог дана трећег викенда Лиге нација, у суботу Србија игра против домаћина Португалије.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар