Тензије: Америка послала разарач

Америчка војска саопштила је да је упутила разарач "Мејсон" на мјесто напада на два нафтна танкера у Оманском заливу, надомак обале Ирана.

Свијет 14.06.2019 | 21:32
Тензије: Америка послала разарач
Такође, САД су оптужиле Техеран за напад и објавиле видео-снимак за који тврде да показује како иранска гарда уклања неексплодирану мину са танкера.

Централна команда америчке војске је саопштила да САД нису заинтересоване за ангажовање у новом сукобу на Блиском истоку, али да ће бранити своје интересе, укључујући слободу пловидбе.

У саопштењу се истиче да је војска упутила разарач "Мејсон" на мјесто напада на два нафтна танкера у Оманском заливу.

Други разарач, "Бејнбриџ", и даље је у блиском контакту са оштећеним танкером "Кокука курејџес".

На "Кокука курејџес" се вратио двадесет и један члан посаде, које је спасио амерички морнарички брод у Оманском заливу, како би олакшали вучу танкера у луку, саопштила је америчка Пета флота.

"Кокука курејџес", један од два танкера на којима су се у четвртак догодиле експлозије у Оманском заливу, сада је сигурно и под вучом плови према луци Хор Факана у Уједињеним Арапским Емиратима, саопштио је раније њен оператор Бернхард Шулте Шипменаџмент.

"Разарач, "Бејнбриџ", остаје у блиском контакту са танкером", изјавио је "Реутерсу" Џошуа Фрај из Пете флоте.

Холандска инжењерска компанија "Боскалис" је саопштила да је одређена за спашавање другог погођеног танкера Фронт Алтера, чији је оператор Фронтлајн.



(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

САВО

15.06.2019 12:37

Брат вас американац хоце опет на брацу муслимане , дали и то подрзавате ??????????????????????

ОДГОВОРИТЕ