Потребна реакција државних органа

Амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон и високи функционер Стејт Департмента Метју Палмер стигли су у посјету Бихаћу гдје је посљедњих дана ескалирала мигрантска криза.  

Босна и Херцеговина 14.06.2019 | 20:11
Потребна реакција државних органа
Амерички званичници су разговарали са градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем и премијером Унско-санског кантона Мустафом Ружнићем о важности координираног одговора на мигрантску ситуацију у БиХ.

– Дошао сам да из прве руке видим каква је ситуација када је у питању мигрантска криза у Бихаћу и Унско-санском кантону. Чуо сам пуно информација од градоначелника и премијера како су грађани реаговали на долазак миграната и колики је утицај на овај дио БиХ. Међутим, ни грађани нити власти у Бихаћу и УСК не могу сами реаговати на ову ситуацију. Међународна заједница помаже, али оно што је најважније да мора постојати стратегија од државних институција према овом проблем. Ми ћемо радити на томе да се нађу боља рјешења за ову ситуацију. Врло је јасно да су градске и кантоналне власти фокусиране да ријеше овај проблем са оним ресурсима које имају уз помоћ међународних организација и оно што је сада потребно јесте реакција државних органа која требају обезбиједити средства за полицију у остале службе које се овим питањем баве – казао је амбасадор Нелсон.

Бихаћки градоначелник је казао како очекује од међународних институција у БиХ да учине максимум напора и подстакну државне органе да само раде свој посао за који су по закону и надлежни.

– Имали смо и имамо подршку америчке владе и администрације путем амбасаде у БиХ и данас сам замолио амбасадора Нелсона да својим ауторитетом и положајем учини све да се терет мигрантске кризе заустави према Граду Бихаћу који већ годину дана бива жртва нерада надлежних државних институција. Такође, захвалио сам на досадашњим пројектима УСАИД који су реализовани у Бихаћу и који дају наови замах у развоју града, а посебно посебни заједнички пројект у пословној зони Комбитекс – изјавио је Фазлић.

Током разговора истакнуто је да званичници на свим нивоима власти у БиХ требају радити на рјешавању овог изазова на хуман начин.

Инале, замјеник помоћника државног секретара САД Метју Палмер данас је стигао у БиХ након вишедневне посјете Србији. По доласку у БиХ одмах се запутио према Бихаћу.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Голијад.

14.06.2019 18:48

Земљак нема овде дрзаве док је води додик цовиц И изетбеговиц та тројица су зло ове дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

14.06.2019 19:40

Па та тројица су његови, само се прави соњо. Да тај мисли добро нама свима, оцистио би ову тројицу, исто онако како их је неко поставио.

Name

Б. Ј. С

14.06.2019 19:11

Прија цес ти отици у пензију него сто це наси политицари несто да ураде, ти или си цорав или висе вјерујес својим преводиоцима него својим оцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

14.06.2019 20:53

Падај им визе и нече се задржавати него нам их гурате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

14.06.2019 21:31

Ово је једина ствар за коју је Мектић био стварно надлежан. Господин се четири године бавио свим сем својим послом. Упетљавао се у рад судова, тужилаштава, Владе РС,. свима солио памет, а свој посао је обављао крајње дилетантски. Сад изађе из расхлађеног кабинета, са министарског места за које нема ни један од потребних квалитета и позива народ на рушење неспособне власти у којој је он најнеспособнији. И има будала које се на то примају! Буди бог с нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акса Добој

15.06.2019 13:30

Ви сте их поставили мимо наше воље, сад изволите летити преко Океана да их за уши вучете кад нису добри.... Или једноставно смјените ту неспособну багру :) бас ми вас зао :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трамп

15.06.2019 16:11

Па сигурно да има ријесење, као американци!

ОДГОВОРИТЕ