Несрећа: Погинуо возећи сијено

Деветнаестогодишњи Љубиша Бркић из Оштре Луке погинуо је у свом селу Усорци приликом пада с трактора док је возио сијено са пријатељем Зораном А. (21), сазнају "Независне".

Република Српска 14.06.2019 | 19:34
Несрећа: Погинуо возећи сијено
Како сазнајемо, младић је био на мјесту сувозача на трактору, односно стајао је на степеници, док је 21-годишњак био за воланом. Несрећа се десила у четвртак око 20.30, када је Бркић пао на коловоз.

"Младићи су на приколици ИМТ трактора возили балирке сијена кад је Бркић пао, а будући да је задобио вишеструке повреде по тијелу вјероватно да га је и трактор закачио", каже наш извор.

Усљед вишеструких повреда младић је превезен у локални Дом здравља, а затим и у Општу болницу у Приједору. Због тежине повреда транспортован је потом на Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци, гдје је око 22.45 преминуо.

Како су саопштили из приједорске полиције наводећи иницијале, несрећа се десила на локалном путу Л-71 мост - школа.

"По овлаштењу окружног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор увиђај на лицу мјеста извршили су полицијски службеници Полицијске станице Оштра Лука.  Поступајући тужилац наложио је обдукцију тијела смртно страдалог лица, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС у Бањалуци", навели су из полиције.

У овом, али и околним селима оплакују смрт младића, који је, како кажу, вриједно дијете из вишечлане породице.

"Сирото дијете било је матурант, живот је био пред њим. Овај мјесец му је и 19. рођендан, који није дочекао. И овај младић што је возио је потресен јер га је ова несрећа шокирала", каже кроз сузе мјештанка Оштре Луке.

У УКЦ РС су навели да је младић у четвртак у 22 часа довезен у Ургентни центар санитетским возилом приједорске болнице. Према ријечима Драгана Ракановића, начелника Ургентног центра УКЦ-а, пацијент Љ.Б. је примљен без знакова живота, без срчане акције и спонтаног дисања.

"Одмах по пријему предузете су мјере реанимације пацијента, али је смрт констатована у 22.45", истакли су у УКЦ-у.

Настрадао електричар "Електродистрибуције"

Бањалучанин Гојко Ковачевић (55) погинуо је у Рибнику док је обављао послове на одржавању трафо-станице, сазнају "Независне".

Како сазнајемо, у питању је радник "Електродистрибуције" који је настрадао у сриједу у несрећи која се догодила око 11.30. Он је од задобијених повреда убрзо подлегао, а увиђај су на мјесту несреће обавили припадници ПУ Мркоњић Град, као и инспектор заштите на раду. У ПУ Мркоњић Град су рекли да је о свему обавијештен дежурни тужилац, који је наредио обдукцију тијела.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар