БН: Мигранти под контролом

На редовној конференцији представника ПУ Бијељина истакнуто је да је стање по питању кретања илегалних миграната под контролом и да је од почетка године евидентирано 718 миграната, а да је стање безбједности које оперативно покрива ПУ Бијељина задовољавајуће.

Република Српска 14.06.2019 | 11:54
БН: Мигранти под контролом
У периоду од првог јануара до 13.јуна ове године, на подручју које оперативно покрива ПУ Бијељина евидентирано је 718  илегалних миграната. А само за 13 дана у јуну мјесецу регистровано је 14 миграната из Пакистана. Добра информација је да нема регистрованих кривичних дјела  - кријумчарење људи на подручју ПУ Бијељина и да се мигранти у врло кратком року транспортују до Сарајева, Велике Кладуше и Бихаћа, што је и крајни циљ мигрантске руте. 

Од тог броја, како истиче начелник Ћоаић, њих 27 имало је код себе нешто од потребне документације, док је 710  регистрованих миграната мушког пола, 46 малољетних лица, четверо дјеце старосне доби до седам година и осам миграната женског пола. Од укупног броја, Пакистанаца је око 449, Авганистанаца 69, Ирачана 27, Иранаца 26, Сиријаца 19 и пет Алжираца. 

Што се тиче стања безбједности које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина оно је на  задовољавајућем нивоу, тврде надлежни из ПУ Бијељина,и додају да је и даље присутан тренд опадања кривичних дјела на подручју управе. Током маја мјесеца евидентирано је 79 кривичних дјела што је за око 6 % мање него у упоредном периоду прошле године. А када је ријеч о стању јавног  реда и мира у мају је евидентирано 56 прекршаја, што је за 16,4 одсто мање у односу на исти период прошле године. 

Како истиче Стјепан Терзић, начелник Сектора полиције ПУ Бијељина, међу најзаступљенијим прекршајима против јавног реда и мира, су туча и физичко напад у 19 случајева, вређање другог лица у 11 случајева, свађа, вриска и непристојно понашање у 8 случајева. У овом периоду није било случајева нарушавања јавног реда и мира пет и више лица. док је укупно евидентирано 51 извршилац, међу којима шест повратника и два малољетника.

Инспектор Кнежевић истакао је да је у мају ове године на подручју ПУ Бијељина укупно евидентирано 106 саобраћајних незгода, што је мање за око 10% у односу на исти мјесец прошле године. За првих шест мјесеци евидентирана је само једна саобраћајна несрећа са смртним исходом.

Радом полицијских  службеника  током маја дошло је до повећања расвијетљености кривичних дјела, како тврди  начелник Сектора криминалистичке полиције Срђан Гајић, јер је само у области општег криминалитета, од 69, расвијетљено 50 кривичних дјела.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оља

14.06.2019 10:52

Европа је дубоко загазила у пропаст. Од силне бриге за сто висе новца и јос веце, да Русија не просири свој утицај на Балкан и даље и не примјецује да јој се то враца као бумеранг. Како другације објаснити то сто се пуни азијатима који нису побјегли од лосег зивота и несигурности за сопствени зивот. Искљуцујем оне који су, из ратом захвацених подруцја, који имају право на помоц и збрињавање. И ми смо ту попустљиви, а дало би се размисљати и о томе, засто и ко је попустљив. И, морам да се позовем на ону Мектицеву, с поцетка догадјања, да ми немамо никакав проблем с мигрантима, јер њих код нас нема, а и ако би кренули, ми би то оцас ријесили. Ста сад ради то неспособно блебетало? Да ли се бар мало стиди због овога сто је сад, јер на вријеме није ниста уцињено?

ОДГОВОРИТЕ