Готово: Челси и Јувентус се договорили!

Стара дама ће платити 3. 500. 000 евра за тренера из Напуља!

Фудбал 14.06.2019 | 11:31
Готово: Челси и Јувентус се договорили!
Нови тренер Јувентуса дефинитивно ће бити Маурисио Сари. Нема више назад, црно-бели су после дугих преговора успели да се договоре са Челсијем око обештећења за тренера који је с Плавцима завршио сезону освајањем Лиге Европе.

Како је објавио италијански Скај Спорт, договорено је да Јувентус за Сарија плати 3.500.000 евра. То је исход преговора лице у лице спортског директора Старе даме Фабија Паратићија и директорке Челсија Марине Грановскаје.

У почетку је енглески клуб тражио свих 6.000.000 евра за Сарија, али је вишедневним убеђивањем Паратићи успео да готово преполови ту суму и обезбеди долазак у клуб тренера из Напуља. Уколико у првој сезони буде нових трофеја за Јувентус, добиће Челси и додатне бонусе, па би „продајом“ тренера могао да заради и 500.000 евра више.

Овај трансфер највише ће да заболи Наполитанце, јер је Сари рођен у том граду под Везувом, водио је небескоплаве до пре годину дана, а они су последњих сезона највећи ривали Јувентусу за титулу. „Горело“ је у Напуљу када је Гонзало Игуаин отишао у редове црно-белих, а он је још Аргентинац, а не дете тог града...

Први помоћник Сарију у Јувентусу ће бити Ђовани Мартушело, који му је био асистент својевремено у Емполију, а који није добио дозволу да иде са њим заједно у Наполи. Сада ће им се после дужег времена путеви поново укрстити.

Што се тиче Челсија, очекује се да за менаџера постави свог легендарног аса Френка Лампарда, који је остварио добре резултате на почетку тренерске каријере са Дерби Каунтијем.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар