Дух Сент Луиса влада НХЛ-ом!

Сент Луис утишао Бостон и освојио први Стенли куп у историји! Сент Луис Блузи, НХЛ екипа из Мизурија, освојила је Стенли куп, пошто је у финалу савладала Бостон Бруинсе са 4-3 у серији.  Блузери разбили Бруинсе усред Бостона и подигли први Стенли куп у историји.

Остали спортови 13.06.2019 | 14:35
Дух Сент Луиса влада НХЛ-ом!
У седмој утакмици финала Сент Луис славио је головима О'Рајлија, Пјетранђела, Шена и Санфорда, док је једини погодак за Бруинсе постигао Грзелчик у финишу меча.

Блузи нису играли у финалу Стенли купа од 1970. године, када су управо поражени од Бруинса.

Скоро педесет година каснија (49) Сент Луис успео је да се реваншира Бостону и дође до најпрестижнијег трофеја у хокеју.

Бруинси су имали велику подршку и били су фаворити да победе Блузе, међутим екипа Крега Берубеа одиграла је савршену утакмицу и славила са 4-1.



Чудо се догодило, хокеј свира блуз! Велики, фаворизовани Бостон Бруинси по трећи пут у финалној серији НХЛ-а поклекли су пред домаћом публиком и тако препустили Блузерима трофеј лорда Стенлија.

Сент Луис је сада и дефинитивно град светских шампиона, најбољих хокејаша на свету који су синоћ стигли до круцијалног тријумфа у седмом мечу финалног окршаја и то победом од 4:1. Пукао је поново домаћи лед у Бостону, нешто што нико није очекивао. Ако се нешто сматрало сигурним пре финала, то је био домаћи терен Бруинса у ТД Гардену. Блузери су ипак нашли начин како да се одупру статистици и традицији подигавши један од најстаријих трофеја у спорту у свом првом покушају, то јест првом финалу.

РЕЗУЛТАТИ СТЕНЛИ КУП ФИНАЛА (4-3)

1. меч Бостон - Сент Луис 4:2
2. меч Бостон - Сент Луис 2:3 (пр)
3. меч Сент Луис - Бостон 2:7
4. меч Сент Луис - Бостон 4:2
5. меч Бостон - Сент Луис 1:2
6. меч Сент Луис - Бостон 1:5
7. меч Бостон - Сент Луис 1:4

Мреже нису трешене само у другој трећини, у првој прецизни за Блуз били су Рајан Орајли и Алекс Пјетранђело, а у трећој Брејден Шен и Зек Сенфор, да би Мет Грзелчик из Бруинса дао последњи гол у сада већ завршеној сезони НХЛ-а.  

Очекивано, из редова победничког тима долази и МВП плеј-офа, добитник награде "Кон Смајт", Рајан Орајли. Нападач шампиона је успео нешто што је пре њега пошло за руком и палицом само вечном Вејну Грецком постигавши погодак у четири узастопне утакмице финала. Он је у плеј-офу забележио 23 поена, од чега осам голова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар