"На добром смо путу да промијенимо нашу главу!"

"Момци су били озбиљни. Онолико колико газиш противника, толико ће остали да те поштују", додао је поносни Ненад Перуничић.

Остали спортови 13.06.2019 | 12:03
"На добром смо путу да промијенимо нашу главу!"
Задовољство на лицу Ненада Перуничића.

Србија је дошла до прве победе у текућим квалификацијама за пласман на Европско првенство 2020. године савладавши Белгију у гостима, и то врло убедљиво (36:27), тако да ће сама одлучивати о својој судбини у последњем колу.

"Орлови" ће у недељу у новосадском "Спенсу" морати да поново партију из Левена и да Швајцарце савладају са више од пет голова разлике...

"Потребно је време. Другачија смо екипа од октобра прошле године, од Светског првенства. Још увек се тражимо, упознајемо, тек смо синоћ овде имали први заједнички тренинг. Увек прихватамо ствари онакве какве јесу. Тражимо ширину тима, 20 спремних играча који могу увек да ускоче", искрено је признао Перуничић после утакмице.

Селектор је казао да су "желели освети баш на овакав начин", пошто смо с Белгијом првобитно ремизирали на домаћем терену (27:27), због чега се повела прича о бламажи.

"Оно што радимо седам месеци вечерас је ескалирало. Момци су били озбиљни. Онолико колико газиш противника, толико ће остали да те поштују. На добром смо путу да променимо ту нашу главу", поручио је Перуничић и објаснио шта мисли при томе

"Морамо да створимо навику да играмо у једном ритму 60 минута са пуно ротација! Опет, јако сам поносан на момке. Овај тренутак је био доста стресан и тежак, да сада морају, али ови момци су напредовали ове сезоне у својим клубовима, направили су боље уговоре. Капирају да оно што радимо добро је за тим, а тим је најбитнији".

Сјајни голман Дејан Милосављев признао је да су се за ову утакмицу спремали као да је "бити или не бити", да је задовољан што су показали квалитет, а сада се окреће Швајцарцима.

"Имамо времена да се спремимо за Швајцарску, да анализирамо како играју. Искористићемо ових пар дана да се што боље спремимо и тријумфујемо пред нашом публиком у Новом Саду", напоменуо је првак Европе са Вардаром.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лејкерс

13.06.2019 12:06

Неце проци

ОДГОВОРИТЕ