Власти игноришу мигрантску кризу

Салем Миџић, представник Црвеног крста Бихаћ, истакао да је овај град носи велики терет мигрантске кризе.

Босна и Херцеговина 13.06.2019 | 09:02
Власти игноришу мигрантску кризу
– Опслужујемо два мигрантска центра, сваки дан се спрема око 2.000 оброка. У протеклом периоду Црвени крста Бихаћа услужује мигранте и ван мигрантских центара. Услови у којима живе мигранти су ван људског достојанства. Црвени крст за сада има три фронта и то додатно оптерећује и организацију и људе који су укључени у активности –  казао је Миџић за Н1.

Додао је да званично постоје четири центра, три у Бихаћу и један у Кладуши.

– Званично имају четири центра, такође имају два дијела гдје су попуњени капацитети и мигранти се налазе ван центра. Центри Седра и Борићи су попуњени – казао је и додао. 

– Према ономе што радимо и видимо на терену, испред Бире има око 700 миграната без смјештаја. Велики број миграната је такође у Кладуши и Бихаћу смјештен по приватним смјештајима што отежава рад и бригу.

Додао је још да је било помоћи од неких организација, али да Бихаћ као град није заслужио да “сви терет кризе скидају са себе”.

– Јако сам разочаран у државне институције, у све градске и општинске управе. Ово град Бихаћ није заслужио, сви терет мигрантске кризе скидају са себе – истакао је он.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац

13.06.2019 07:35

Не брините брзо це се цути о нама па и наси бјезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

13.06.2019 08:07

Господо драга, не могу бити браца по вјери само они богати из С.Арабије. Покажите се! Кад се већ кунете у Богове и зелите Блиски Исток у Босни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаца

13.06.2019 08:08

Висте луд народ зашто невраћате те мигранте одаклесу дошли шта ви мислите са њима неко да зарађује на њима неко дасе бији реците западу неки себи воде онису то урадили са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мук

13.06.2019 09:03

Дошли из Србије преко РС-а