Референдум о Косову на прољеће

На састанку лидера региона са Ангелом Меркел и Емануелом Макроном у Паризу 1. јула могао би да буде формулисан оквир за решење косовског проблема, док би коначан предлог требало да буде усаглашен до краја године. Уколико би до таквог сценарија дошло, референдум о Косову могао би да се одржи заједно са редовним парламентарним изборима на пролеће.

Србија 12.06.2019 | 22:07
Референдум о Косову на прољеће
Ово је за "Блиц" потврдило више извора из дипломатских кругова. Међутим, овај сценарио ће бити могућ само у случају да до састанка уопште дође. Како се последњих недеља спекулише, канцеларка Меркел и француски председник Емануел Макрон су у сукобу око начина на који ће се бирати нови председник Европске комисије, али и око тога ко ће бити кандидати за европске институције. Иако у јавности желе да оставе утисак да је све у најбољем реду и да нема несугласица, јасно је што извори блиски двома званичницима потврђују да је дошло до захлађења на релацији две најмоћније европске политичке фигуре.

- Уколико до састанка 1. јула уопште дође, што из данашње перспективе делује врло далеко и неизвесно, онда бисмо могли да очекујемо да тада буде формулисан неки оквир или платформа, који треба да послуже као полазиште за коначно решење проблема - каже саговорник "Блица" из дипломатских извора.

Све заинтересоване стране добиле би оквир који би потом био усаглашаван.

- Онда би двема странама било остављено време, од неколико месеци или више, да испреговарају оно што у том основном документу стоји, да промене делове, убаце нове детаље и усагласе коначан предлог решења косовског проблема и с тим изађу пред своје грађане - каже наш саговорник.

- Онда би двема странама било остављено време, од неколико месеци или више, да испреговарају оно што у том основном документу стоји, да промене делове, убаце нове детаље и усагласе коначан предлог решења косовског проблема и с тим изађу пред своје грађане - каже наш саговорник.

(Блиц)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

А сто је Вучко?

12.06.2019 21:03

Таксе,таксе и само таксе јер његови Тајкуни губе паре. А сто нема ЗСО нема везе,сто је формирана војска ткз.Косова, сто им је дао број,сто је укинуо Српске институције на КиМ,сто је натерао Србе да удју у власт харадинаја, и тако Он велики и првородјени даде све за НИШТА. А криви су Дјилас,Солак,Јеремић само не ОН велики и најпаметнији од свих Срба. Само се надам да ће Срби раскрстити и с њим на крају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А не не

13.06.2019 05:58

Још већи Србин је велики наш, највећи наш Милорад... Оно што је он учинио српском народу је још погубније... Брчко, јасеновачка грађа, уништење привреде и пољопривреде, расељавање итд итд... И тако у недоглед!

Name

Ре

13.06.2019 08:11

Власт гледа само да клепа буџет и ресурсе, остало их апсолутно не занима.

Name

Кум

12.06.2019 21:14

То около наоколо опет значи да ће Србија бити условљена свим и свачим да признају независно косово...е то неће моћи јер је Србија ДРЖАВА и нико нема право да призна независност дела своје територије која је привремено окупирана милитантно злочиначким НАТО војницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.06.2019 06:22

Ти или ви јос нецете да схватите да је Косово независна дрзава,није то никаква привремено окупирана територија.То је стална територија Косова коју Србија немозе ни војно повратити.Друга ствар је дали је оно отето.

Name

Директ

12.06.2019 21:25

Дуго се чекало да косовско стање пусти коријење и сада као рјешити ће се да ни једна страна не буде задовољна. То у преводу значи да ћемо видјети како да ријешимо ситуацију ове четири српске општине. Највјероватније ће бити пола пола. Манастири? Па то смо давно одболовали. Сада само неко да саопшти да Косова више нема, барем што се тиче нас Срба. Баба Олбрајт и ђедо Бил добише одликовања од нарко картела. У шта се претвори овај свијет? Све ће ово велики Бог сравнити са земљом а онда све испочетка, точак од камена, ватра од кремена итд итд. Само не дај Боже велика их мука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

12.06.2019 21:46

Косово је Србија, остало су прице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никифоровиц

13.06.2019 06:22

Оће то,оће.А треба ти пасош ако кренеш на Косово.

Name

Ре

13.06.2019 06:42

Србија ја Косово,остало су прице

Name

Локо

13.06.2019 04:34

Само це Ацини западни пријатељи,донети папир да потписе оно сто им је обецао и крај Програма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

13.06.2019 06:01

Јест Косово је Србија добро јутро Србине пробуди се свануло је

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

13.06.2019 08:49

Јос они спавају касно је њима сад за будјење боље да се небуде

Name

Ко

13.06.2019 07:18

А шта ће бити питање на том референдуму, није ми јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

13.06.2019 08:55

Како су амери направили срање, па сад ви одлучујте како даље. они су на Косову. Исто чека и Европу они су ту и чекају расплет са мигрантима. ко буде боље биће на његовој страни

ОДГОВОРИТЕ