Томић: Ненормални услови!

Није пресудио последњи шут! “Анулирали су седам разлике после наших грешака”, рекао стратег црвено-белих.  "Знамо где је Партизан најјачи и ипак смо му дозволили да се тако врати", рекао је Звездин тренер после дербија.

Кошарка 12.06.2019 | 22:29
Томић: Ненормални услови!
Раде Загорац погодио је три секунде пре краја дербија тројку за Партизанову победу и изједначење у серији за титулу - 1:1.

После 40 минута лоше игре и спорадичних звиждука навијача на свој рачун, он је израстао у хероја и играча одлуке, јер је вратио финале на почетак и најавио још један меч у црно-белом Пиониру.

Уз тај хитац, јако важан допринос победи дао је и Маркус Пејџ, стрелац тројке којом је три минута почео Партизанов повратак при заостатку од седам поена (61:68).

Када се чинило да Звезда контролише меч, амерички шутер погодио је важан шут и покренуо серију добрих потеза домаћих, који су кажњавали грешке гостујуће бековске линије Филип Човић - Били Берон и вратили се у утакмицу.

Иако је Мохамед Фаје шест секунди пре краја кошем "из одбојке" довео црвено-беле надомак успеха, на крају се ипак питао Партизан.

Тренер Црвене звезде Милан Томић није био расположен за причу. Он је рекао да су црвено-бели моного раније пропустили неколико прилика да преломе меч.  Тачније, у последњих два и по минута утакмице. 

„Прави дерби. Тврда утакмица. Утакмица се преокренула у последњих два и по минута. Рекао сам мојим играчима да морамо да контролишемо 40 минута. На наше две  грешке су надоместили седам разлике.  Ту је разлог. Није разлог што је Загорац дао кош”, рекао је Томић.

Млади стручњак је тешко проналазио реч, али јасно је било да није био задовољан издањем у финишу.

„Овакве утакмице  као  што су дербији, када преокренеш као ми... Није био проблем скок у нападу. Коштале су нас грешке у последњих два и по минута. Могли смо боље да заградимо, али 1:1 и настављамо даље“.

Услови за игру су били јако тешки.

„Најтеже  је играчима. Апелујемо да се стави клима, рекли смо сто  пута. Услови су ненормални“.

Слично је причао И плејмејкер црвено-белих Филип Човић.

„Честитке Партизану на победи. Тврда утакмица, тешка. Олдучила је једна лопта, један шут. Не могу да кажем да смо лоше бранили, али тај један шут је одлучио утакмицу на нашу жалост. Не можете да се опустите у утакмици која вам значи колико вам значи, у последњих пет секунди. Били је био на лопти, сада да ли је могао да буде  ближи... То су стотинке. Узео је човек тежак шут, били сте на утамици“, јасан је био Човић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар