Од Фоче, до центра моде: Крунић је нови играч Милана!

Дуг је пут од Фоче, преко Пећинаца до Милана, али је Раде стигао! Раде Крунић, каже председник Емполија, зарађиваће 1,2 милиона евра годишње у дресу славног италијанског клуба.  ГОТОВО! Милан довео Радета Крунића! Прво појачање Росонера!

Фудбал 12.06.2019 | 21:20
Од Фоче, до центра моде: Крунић је нови играч Милана!
Од Сутјеске из Фоче до седмоструког шампиона Европе!

То је невероватан пут у каријери Радета Крунића. Српски везиста који бране боје репрезентације БиХ је ново појачање славног Милана, јављају италијански медијски.

Росонери су данас постигли договор са Емполијем и Раде Крунић ће бити њихово прво појачање овог лета. Милан ће на име обештећења платити Емполију фиксних 8.000.000 евра уз евентуалне бонусе од 1.000.000 евра. Крунић ће наредне недеље обавити лекарске прегледе и потписати уговор на четири године вредан 1.200.000 евра по сезони.

Крунић је за током четири сезоне у Емполију остварио огроман напредак и направио фудбалско име на Апенинима. Експлодирао је претпрошле сезоне у Серији Б када је био један од најзаслужнијих за пласман Тосканаца у елитни разред италијанског фудбала. Пре тога га је желео Маурицио Сари у Наполију, а после тога се само шириро списак заинтересованих клубова. Желели су га Аталанта, Ђенова, Каљари, Торино, Вотфорд, Ајнтрахт из Франкфурта, Фенербахче... Али када је стигао позив славног Милана, дилеме није било.

Добро упућени извори на Апенинима јављају да Крунић на Сан Сиро стиже као изричита жеља будућег тренера Марка Ђампаола који је од директора Малдинија захтевао да му доведе репрезентативца БиХ. Малдини је данас у друштву генералног директора Ивана Газидиса и Звонимира Бобана (ускоро ће преузети функцију у клубу) успешно окончао преговоре са Емполијем и играчем. 

"Радили смо на овом трансфер већ неко време, Милан га је пратио целе сезоне и Малдини је завршио посао пре неколико сати. После мечева у финишу сезоне, Милан је и дефинитивно преломио да га узме. За нас је овај трансфер велика ствар јер нам на неки начин одаје признање за добар рад", рекао је Емполијев директор Пјетро Акарди. 

Крунић би требало да буде значајно појачање за везни ред Росонера и да има озбиљну улогу код Ђампаола који ће форсирати фомацију 4-3-1-2. Некадашњи везиста Доњег Срема и чачанског Борца може да игра на више позиција у везном реду и биће драгоцено појачање за Ђампаола. Очекује се да везни ред Росонера појача и Стефано Сенси из Сасуола, а клуб је већ напустио Тјемуе Бакајоко док би могло да дође и од продаје Фанка Кесија. 

Током четири сезоне у Емполију, Раде Крунић је одиграо 119 мечева и уписао 13 голова и 18 асистенција. 

Раде Крунић…

– сећате га се, наступао је за Доњи Срем, отишао у Верону, вратио се на позајмицу у Доњи Срем, имао проблема са Вероном кад се није појавио на припремама, постао слободан играч, био близу Црвене звезде, био близу Партизана, потписао за Борац Чачак, поново имао проблема око регистрације, па други пут отишао у иностранство –

...заиграће за славни Милан следеће сезоне!

"Крунић ће играти за Милан следеће сезоне. Завршавамо уговор вредан осам милиона евра", изјавио је Фабрицио Корси за "Цалциомерцато" и додао да ће 25-годишњак из Фоче потписати са "росонерима" уговор до 2023. године према којем ће зарађивати 1,2 милиона евра по сезони.

Крунић је недавно постигао и први гол за репрезентацију Босне и Херцеговине, у којој се усталио од доласка Роберта Просинечког на место селектора, а после одличне сезоне у Емполију за њега је поред Милана била заинтересована и Ђенова.

Медији у Италији очекивали су да ће Крунић кренути на "Мараси" заједно са тренером Емполија, Аурелијом Андреацолијем, али се у последњем часу укључио Милан и послао јачу и конкретнију понуду и за клуб и за играча.

"Цалциомерцато" наводи да је Емполи, после драматичне елиминације у Серију Б у последњем колу ове сезоне, преговарао и са Вотфордом, Торином и Ајнтрахтом.

Крунић је у сезони 2019/20 био стандардан код Андреацолија, постигао је пет голова уз шест асистенција на 33 меча, али се повредио пред крај сезоне због чега није могао да помогне плавима у финишу борбе за опстанак.

Поникао је у Сутјесци из родне Фоче за коју је у сезони 2012/13 постигао три гола до зимског прелазног рока и експресно остварио трансфер у Доњи Срем из Пећинаца, који је у то време играо српску Суперлигу.

Тамо се задржао сезону и по, постигао четири гола на 32 наступа и потписао за Верону у августу 2014, али је одмах враћен на шестомесечну позајмицу у Доњи Срем. Наредне зиме требало је да се појави на припремама италијанског клуба, што није урадио, па се Верона чак жалила дисциплинцима УЕФА и ФИФА, а спор је решен тако што је Доњи Срем платио компензацију клубу са "Бентегодија".

Међутим, када је Крунић на зиму 2015. постао слободан играч, није се вратио у Пећинце, већ био близу преласка у Црвену звезду, али је незванично тај потпис изостао, јер фудбалеров менаџер Стеван Дика Стојановић није био задовољан понуђеним условима за играча и њега лично.

Крунић се тако обрео у Чачку, где је у пролећном делу сезоне одиграо 13 утакмица за Борац и дао два гола, а онда поново отишао у Италију и постао члан Емполија. Испоставило се да ће у том клубу остати пуне четири сезоне, забележити 119 наступа, постићи 13 голова и - изгледа - прећи у један од три најславнија италијанска клуба са седам титула првака Европе.

Срећно, Раде!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар