Представнички дом засједа у петак

– Хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ биће одржана у петак, са почетком у 10 часова, саопштено је из овог Дома.

Босна и Херцеговина 12.06.2019 | 16:14
Представнички дом засједа у петак
На дневном реду наћи ће се двије тачке. Прва од њих је актуелна ситуација у правосудним институцијама Босне и Херцеговине, с акцентом на обавезе из препорука Европске комисије.

Посланици Представничког дома требало би да расправљају и о мигрантској кризи у БиХ. На дневном реду је Информација Савјета министара БиХ о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ, са посебном пажњом на актуелној безбједносној и хуманитарној ситуацији на подручју Унско-санског кантона.

Подсјетимо, 14 посланика затражило је јуче хитну сједницу Представничког дома о ситуацији у правосуђу, обавезама из препорука Европске комисије, те информацији Савјета министара БиХ о управљању масовним приливом миграната у БиХ, као и безбједносној и хуманитарној ситуацији на подручју Унско-санског кантона.

Сједницу су захтијевали Нермин Никшић, Бранислав Бореновић, Драган Мектић, Јасмин Емрић, Нада Младина, Дамир Арнаут, Предраг Којовић, Едита Ђапо, Енвер Биједић, Мира Пекић, Мирсад Кукић, Аида Баручија и Мирјана Маринковић - Лепић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ још увијек није одржао ниједну сједницу.

Посљедња сједница била је заказана за 11. април, али није била одржана због недостатка кворума, односно, нису дошли посланици из реда српског народа.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар