ФБИ објавио досије о Хефнеру

Две године након смрти оснивача и главног уредника „Плејбоја“, Хјуа Хефнера, ФБИ објавио је досије. Легендарни издавач само је једна од многих познатих личности које је агенција истраживала током година, и чији су истражни досјеи од јавног интереса за новинаре, обожаваоце и истраживаче.

 

Забава 12.06.2019 | 13:00
ФБИ објавио досије о Хефнеру
Амерички савезни биро испитивао је Хефнера крајем педесетих и током шездесетих година 20. века због „опсцених материјала“, наводи Еј-Би-Си њуз.

Досије такође садржи документ упућен тадашњем директору Бироа Едгару Хуверу у ком задужени агент извештава да су Хефнер и његов фотограф Едвард Опман стављени под надзор како би се видело да ли је неко од њих двојице преносио „порнографске снимке“ преко граница савезних држава.

„Особе које су испитане рекле су да је Хефнер превише лукав да прекрши савезне или локалне законе“, закључила је истрага Бироа.

Хефнер је касније ухапшен у Чикагу због објаве „опсцених и сугестивних“ фотографија Џејн Менсфилд, али је ослобођен.

Досије садржи и новинске исечке из случаја у којем је Хефнер изборио право да поштом шаље Плејбој претплатницима, а да то не представља кршење закона.

Када особа од јавног интереса умре, ФБИ предузима кораке за објављивање њеног досијеа на сајту ФБИ.

Досијеи о славним личностима, међу којима су Елвис Присли, Мајкл Џексон и Френк Синатра, налазе се на сајту, као и они који укључују бившег сенатора Масачусетса Едварда Кенедија и мафијаша Ал Капонеа.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар