''Видио сам да не жели да буде у рингу, он је готов!''

Британски боксер Тајсон Фјури рекао је да је бивши светски шампион Ентони Џошуа "завршио", после изненађујућег пораза од Ендија Руиса.

Остали спортови 12.06.2019 | 14:32
''Видио сам да не жели да буде у рингу, он је готов!''
Џошуа је 1. јуна у Њујорку претрпео први пораз у професионалној каријери, изгубио је титуле у WБО, ИБФ и WБА верзији, након што га је у седмој рунди нокаутирао Руис.

У изјави за Би-Би-Си (ББЦ), Фјури је рекао да Џошуа није желео да буде у рингу.

"Када једном не желиш да будеш у рингу, увек ћеш тако мислити и тешко је вратити се. Он је то урадио те ноћи и мислим да се неће вратити. Завршио је. Питајте било ког врхунског тренера који је дуго радио у боксу. Када је ушао у ринг, видео сам да не жели да буде тамо. Сви су мислили да тај човек може да ме победи. У ком свету би могао да ме победи? Шта то људи гледају?", додао је Фјури.

Пораз Џошуе зауставио је преговоре о борби са Фјуријем, или шампионом WБЦ верзије Дионте Вајлдером, пошто олимпијски шампион из 2012. године намерава да боксује реванш са Руисом. Фјури сматра да ће Џошуа поново изгубити.

После паузе од 31 месеца, Фјури се у јуну прошле године вратио боксу, после психичких проблема и проблема са наркотицима.

Говорећи о физичком изгледу Руиса, за кога многи сматрају да има вишак килограма, и своје победе над Владимиром Кличком 2015. године, Фјури је рекао да њихови резултати доказују да "типови тела ништа не значи у боксу".

"Физички, Џошуа би од свакога био бољи на тренингу. Он би сломио сваки монитор који прати рад срца, вероватно је истрошио сваку покретну траку у теретани, разбио је сваки џак, али то је све неважно. Бокс није наука, а данас људи од бокса покушавају да направе науку. Ако знаш да боксујеш знаш да боксујеш, а ако не знаш, онда заборави на то Можеш да поједеш сваку протеинску плочицу на свету, али када те ударе у браду и паничиш, све то не помаже много. Људи који не разумеју бокс виде како боксер изгледа и мисле да не уме да се бори. Најбољи осећај који сам имао из свега тога је да су двојица најоптималнијих боксера у последњих 20 година били Кличко и Џошуа, а обојицу су победила два дебела мушкарца", додао је Фјури.

Фјури је у децембру боксовао нерешено са Вајлдером, а у суботу ће се борити са Томом Шварцом, непораженим немачким боксером у 24 борби.

"Све што ти је потребно су један или два ударца. То је све. Ако имаш предност током целог меча и нокаутира те, све је готово. Уверен сам да неће бити лако", навео је Фјури.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар