Просинечки: Штета!

Селектор БиХ Роберт Просинечки је, упркос поразу од Италије, истакао да је задовољан игром својих изабраника.  "Ако овако будемо играли идемо на ЕУРО 2020. године!" "Немам шта да замјерим играчима. Одрадили су изванредну утакмицу", рекао је Роберт Просинечки, селектор Босне и Херцеговине која је у Торину поражена од Италије (2:1).

Фудбал 12.06.2019 | 11:03
Просинечки: Штета!
Репрезентација БиХ је поражена са 2:1 у Торину, иако је имала предност на полувремену.

“Дали су све од себе... Немам шта да замерим момцима, али штета, заслужили смо бар бод. Тај први гол који смо примили... Тешко да ће Инсиње такав гол још некада да постигне“, рекао је Просинечки.

Ипак, додао је да је БиХ могла питање победника да реши и раније.

“Имали смо две стопостотне шансе, али их нисмо искористили. Штета. Одиграли смо равноправно са екипом попут Италије, а у неким моментима смо били и бољи. На крају су одлучиле неке грешке“, додао је Просинечки.

Он је истакао и да су утакмице против Лихтенштајна и Јерменије кључне како би БиХ остала у трци за Европско првенство.

“Ако одиграмо као вечерас, неће бити проблема“, закључио је Просинечки.

Селектор БиХ Роберт Просинечки био је задовољан игром својих изабраника у Торину у четвртом колу квалификација за ЕУРО 2020 упркос поразу од "азура" - 2:1 (0:1). 

"Немам шта да замјерим играчима. Одрадили су изванредну утакмицу. Створили смо јако пуно и довољно прилика да буде другачији резултат. Код 1:0 имали смо шансу да завршимо утакмицу. Једна од наших најбољих утакмица од како сам селектор, али изгубили смо од велике Италије која сваку грешку казни. Нисмо заслужили да изгубимо. Међутим, то је фудбал. Ако будемо овако играли нема проблема за бх. фудбал и пласираћемо се на ЕУРО 2020. Момци су играли супер, штета што нисмо са бодом отишли кући", рекао је Просинечки.

Селектор "змајева" се потом осврнуо на изједначујући погодака Лоренца Инсињеа...

"Први гол су нам дали, не знам да ли ће икада онакав гол дати. Други су брзо одиграли и побиједили. Доминирали смо поготово у првом дијелу игре, али нисмо успјели дати други гол и завршити меч против велике репрезентације. Морамо смањити одређене грешке, који су саставни дио фудбала, ако желимо отићи на ЕП".

"Велики Жути" још није преболио пораз од Финске у Тампереу (0:2) прије три дана.

"Од тога смо направили да ништа не ваља. Изгубили смо прву званичну утакмицу од када сам ту. Нисмо били растрчани, нисмо имали вољни моменат. И даље мислим да смо бољи од њих. У септембру морамо добити обје утакмице, а онда ће се у октобру све одлучивати",сматра Просинечки.

БиХ је ишао на руку и вечерашњи пораз Грчке у Атини од Јерменије (2:3).

"Послије пораза од Италије, Грци се очито нису опоравили. Све је још отворено и има пуно утакмица до краја квалификација", говорио је Просинечки и на констатацију новинара из Италије на конференцији за медије да су навијачи БиХ направили атмосферу као да је селекција његове земље гост у Торину, нагласио:

"Навикли смо на то, ви нисте. Гдје год идемо имамо велики број навијача. Били су феноменална и вечерас. Они су наша подршка и жао нам је због њих што нисмо направили повољан резултат".

Национални тим БиХ квалификације за ЕУРО 2020 наставља утакмицом петог кола групе ”Ј” 5. септембра на зеничком стадиону ”Билино поље”, када ће бити домаћин аутсајдеру Лихтенштајну. Три дана касније у шестом колу популарно звани ”змајеви” у Јеревану ће бити гости Јерменије.

Послије четири одиграна кола Италија је прва у групи ”Ј” са максималних 12 бодова. Слиједе Финска девет, Јерменија шест, БиХ и Грчка по четири, док је Лихтенштајн без бодова.

Извор: Б92/мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар