У ОЈТ Бањалука нема одговора

Прошло је тачно осам мјесеци како је Окружно јавно тужилаштво Бањалука требало добити налазе вјештачења форензичке копије хард диска на којем су били похрањени снимци безбједносних камера у Улици Велимира Јањетовића Јање у којој је кобне ноћи наводно био убијени Давид Драгичевић.

Република Српска 11.06.2019 | 15:51
У ОЈТ Бањалука нема одговора
Ово вјештачење требало је да обави Криминалистичко истраживачки центар (НЦИС) Краљевине Норвешке.

Према ранијем ставу бањалучког тужилаштва, резултати вјештачења требали су открити да су снимци са безбједносних камера брисани.

Вјештачења су иначе била дио истраге против Алена Кукића који је без основане сумње да је уопште починио кривично дјело провео у притвору дуже од мјесец дана, након чега је пуштен на слободу.

Међутим, од оног “резултати вјештачења биће познати у наредним данима” осам мјесеци касније тужилаштво је у потпуности занијемило, па уз готово комична објашњења тражи да јавност има разумијевања за њихов рад у овом предмету. Да ли на овај начин тужилаштво скрива налаз вјештачења који не иде у њихову корист или су једноставно занијемили о случају убиства Давида Драгичевића, јер притисак јавности готово да и не постоји, питања су на која само вријеме може дати прецизан одговор.

Српскаинфо је Окружном јавном тужилаштву Бањалука поставила два питања, односно да ли је криминалистички центар у Норвешкој завршио вјештачење и да ли је потврђен став тужилаштва да су снимци са надзорних камера у Улици велимира Јањетовића Јање – обрисани. 

Одговор тужилаштва, односно главног тужиоца Желимира Лепира који наравно није разјаснио ниједно наше питање, преносимо у цијелости.

-Као што је до сада већ познато у јавности Окружно јавно тужилаштво Бањалука води истрагу против више НН лица, због кривичног дјела Убиство из члана 124. став 1. КЗРС почињено не штету Давида Драгичевића. Ради се о предмету од посебног сензибилитета јер су бројне информације у досадашњем току поступка учињене доступним јавности, по објективним критеријумима струке,  чак и сувише, тако да је у појединим моментима тајност истраге била доведена у питање. Истрага је тајни дио поступка, то је принцип кога се тужилаштво и тужиоци у сваком предмету строго држе и поштују.

У овој истрази ово правило је више пута нарушено са различитих страна. Из тог разлога не можемо саопштити више информација о овој истрази, због чега вас молимо, за разумијевање, за овакав став тужилаштва. Ово тужилаштво је до данас предузело све потребне истражне радње и даље их предузима и активно руководи истрагом, а у којој конкретне оперативно-тактичке радње на терену  предузимају полицијски службеници – наводи се у одговору потписаном од главног тужиоца ОЈТ Бањалука Желимира Лепира.

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зоки

11.06.2019 14:24

ЖЕЛИМИРЕ ЛЕПИРУ ЖЕЛИМ ТИ ОД СРЦА НЕСРЕЋО ЈЕДНА ДА ТЕ ИСТА МУКА СНАДЈЕ КАО ДАВОРА,ПА ДА ВИДИШ И САМ ШТА ЈЕ МУКА И БОЛ БЈЕДНИЧЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БеЛе

11.06.2019 16:25

.... и њега и њему надређене скотове да снађе много гори “задес”! Болнији и тужнији...

Name

Ре Зоки

11.06.2019 17:11

Ево ти Зоки мало цињеница па онда размисљај. Лукац изјави :да није било никаквог притиска са његове стране на тузиластво Лепир изјави:да га је министар Лукац два дана након оне срамне сједнице назвао и да је затразио од њега(Лепира) да проуци материјал и донесе одлуку о не спроводјењу истраге. Лукац процита на ванредној скупстини следеце: Да је код давида а по налазима вјестака Карана у крви пронадјено алкохол затим дроге и то марихуане и ЛСД-а. Лукац јавно изјави да је по добијеним налазима из Београда и Загреба утврдјена колицина алкохола али да нема трагова наркотика. Лукац јавно изјави да је Давид Драгицевиц и то неспорно био у куци Дјордја Радјена у Улици Велибора Јањетовица Јање и изврсио пљацку. Један од цланова групе Правда за Давида је изјавио а и написао да му је Лепир у тузиластву рекао да није било никакве пљацке у Радјеновој куци. Е сад размисли мало. Да ли је Лепир злоцинац и прикривац монструозног убиства Давида или је својим изјавама раскринкао министра Лукаца и тако оповргао све његове до сада изговорене лази. Оно сто је сигурно а то је да Лепир сигурно ради под огромним притиском. Мислим да Лукац зна много о томе и ко стоји иза свирепог убиства Давида Драгицевица Правда за Давида

Name

СИНИП

11.06.2019 17:31

Правда за Давида.Идемо до краја!✊✊✊

Name

РЕ ЗА РЕ ЗОКИ

11.06.2019 18:23

Пардон направио сам.греску. Тамо.је умјесто. Лукац трбало да стоји Лепир а везано за добијене налазе крви из Београда и Загреба гдје стоји да у налазима крви нема трагова наркотика. Лукац је лазов.и прикривац убица. Јер и највецој будалетини би било.јасно.али само.не и њему да све оно изрецемо на оној злоцинацкој конференцији је била.циста лаз Правда за Давида

Name

М

11.06.2019 15:57

Опет вадите из нафталина ову протуву накарадну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

11.06.2019 16:18

Највјероватније, нису ни послали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.06.2019 23:14

Све резимске институције не слузе ницем корисном. Своју сврху постојања једино испуњава пензиони фонд, но и њега је резимска мафија успјела унистити и пребацити на будзет, који уз то зависи од кредита. Зацарани круг пропасти.

ОДГОВОРИТЕ