КК Партизан се огласио саопштењем...

КК Партизан се огласио саопштењем поводом дешавања у првој утакмици плеј-офа Кошаркашке лиге Србије против Црвене звезде.  Партизан наставља финале и тражи хитне промене у лиги! Црно-бели не иступају из првенства, али захтевају моменталне промене чим се заврши сезона.

Кошарка 11.06.2019 | 16:39
КК Партизан се огласио саопштењем...
Партизан је поражен у првом мечу финала резултатом 98:94, као гост у "Пиониру".

Одмах после меча тренер црно-белих је критиковао суђење, док је председник клуба Остоја Мијаиловић рекао "да ће се размотрити да ли да се иступи из КЛС-а".

Критиковали су црно-бели суђење, искључење свог шефа струке и указивали на увреде са трибина (према тренеру Андреи Тринкијерију и капитену Новици Величковићу), а дан касније, након клупског састанака, Партизан је саопштио да ће наставити учешће у финалу и тако ставити интересе српске кошарке на прво место.

Такође, порука црно-белих је да ће после завршетка сезоне захтевати хитне промене на свим нивоима Кошаркашке лиге Србије.

Саопштење КК Партизан вам преносимо у целости и без редакцијских корекција.

"Након прве утакмице финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије и скандалозних дешавања како на трибинама, тако и самом терену, руководство КК Партизан НИС је обавило састанак на којем су донете одлуке у вези са наставком учешћа у домаћем шампионату.

КК Партизан НИС ће поново ставити интересе српске кошарке изнад свега, и наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други. За српску кошарку смо се борили и градили њену историју и даћемо све од себе да оздрављењем клупског такмичења она постане још јача.

По окончању лиге, Партизан НИС захтева хитне промене на свим нивоима у КЛС! Актуелно руководство је своју неспособност доказало током претходних година и тако нанело оргомну штету угледу лиге и кошарци у земљи која је актуелни олимпијски, светски и европски вицешампион. Ово такмичење не сме да представља полигон за иживљавање појединаца!

Кошаркашка лига Србије се више не сме финансирати искључиво од казни које се прописују, већ од спонзора и продаје ТВ права. Кошаркашка лига Србије не сме бити место на којем се техничке и искључујуће грешке досуђују по нахођењу, за коментаре који се нигде не кажњавају. Увреде играча, њихових породица, као и шовинистичке увреде попут синоћњих на рачун тренера Тринкијерија не смеју пролазити некажњено или уз благе, накнадне казне. На то се мора реаговати моментално!

КК Партизан НИС сматра дешавања у Суперлиги Србије веома штетним и за саму државу која у огромној мери помаже спорт И без које спорт у Србији не би био одржив, а лига јој враћа тако што се кроз њу шаље ружна слика о кошарци и генерално спорту у Србији, што ни у ком случају држава не заслужује.

КК Партизан НИС позива своје навијаче да у среду од 19 часова дођу у што већем броју у халу 'Александар Николић' и да буду прави 'ветар у леђа' играчима и стручном штабу, али да се уздрже од реваншизма за примитивизам на више нивоа којем смо присуствовали у првој утакмици!", наводи се у саопштењу.

Друга утакмица финалне серије играће се у среду од 19.00 у дворани "Александар Николић", а домаћин ће бити Партизан.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар