Торонто јурио ка титули, па позвао тајм-аут: Зашто?!

Многе је изненадила одлука Ника Нурса да окупи екипу Репторса крај клупе у моментима у којима је сламала ривала и практично ставила руку на шампионски трофеј.

Кошарка 11.06.2019 | 15:23
Торонто јурио ка титули, па позвао тајм-аут: Зашто?!
Торонто је имао "меч лопту" за освајање историјске титуле, али није успио да то уради из прве. Значајан дио кривице за то "пада" и на тренера Репторса, Ника Нурса.

Лидер његовог тима, Каваи Ленард, постигао је уочи завршнице десет узастопних поена и у серији 12:0 донио Репторсима прво вођство од прве четвртине. До краја су остала још три минута, Торонто је водио 103:97 и све је ишло ка томе да ће освојити титулу пред својим навијачима.

Међутим, тада се догодила крајње неочекивана ситуација, јер је са клупе Торонта затражен тајм-аут, на којем су се гости освјежили, сабрали и одмах потом кренули ка тријумфу са три узастопне тројке. Са друге стране, Репторси су промашили пет од шест шутева до краја (три тројке!) и кобно изгубили лопту у претпосљедњем минуту, што је Стеф Кари искористио да изједначи резултат.

"Вориорси" су у тим моментима већ ухватили добар залет и побједом остали у серији, иако је њихов тријумф пао у сјенку тешке повреде Кевина Дурента, који је вјероватно покидао Ахилову тетиву.

Након меча, у разговору са новинарима, Нурс је објаснио шта је планирао када је позвао тајм-аут.

"Тек смо преокренули и одлучио сам да пружим момцима одмор. Само смо мислили да додатном енергијом 'гурнемо' себе још мало", објаснио је он на конференцији за медије.

Ипак, његов план претворио се у потпуну супротност, јер је том реакцијом заправо дао вјетар у леђа противнику. Због тога ће бити одиграна бар још једна, шеста утакмица великог финала, заказана за ноћ између четвртка и петка, у три ујутру по средњоевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар