Просинечки: Знамо гдје смо гријешили, биће боље...

Селектор БИХ Роберт Просинечки истакао да је његова екипа свјесна грешака које су је коштале пораза од Финске и најавио боље издање "змајева" против Италије.

Фудбал 11.06.2019 | 14:26
Просинечки: Знамо гдје смо гријешили, биће боље...
Фудбалска репрезентација БиХ вечерас на стадиону Јувентуса у Торину против селекције Италије игра четврти сусрет квалификација за Европско првенство 2020. године.

Након неочекиваног пораза прије три дана од Финске, који је наш тим удаљио од борбе за наступ на Европском првенству, селектор Просинечки очекује да ће његови изабраници данас показати бољу игру у односу на прошли меч.

“Мало нас је пољуљао пораз од Финске, али атмосфера је и даље добра.  То је прва утакмица коју смо изгубили у овим квалификацијама и коју смо одиграли лоше. Гледали смо снимке, видјели гдје смо гријешили и надам се да ћемо показати право лице које нас је красило у задњим утакмицама, гдје се екипа борила и била компактна”,  рекао је Просинечки.

Најавио је да ће против Италијана бити промјена у саставу у односу на утакмицу са Финском.

“Везни ред је био наше најјаче оружје, а против Финске смо имали проблем, јер Пјанић није играо. Са њим смо имали бржи проток игре. Надам се да ће данас  бити пуно боља игра с наше стране. Вјерујем да ћемо против Италије имати мотив више што није био случај против Финске. Очекује нас тешка утакмица, али ћемо дати све од себе и вјерујем да ћемо боље изгледати”, рекао је Просинечки.

Утакмица Италија - БиХ игра се од 20.45, а меч ће водити судијска четворка из Шпаније. Главни судија је Хавијер Естрада Фернандез, а помагаће му Хавијер Родригез и Теодоро Собрино. Четврти судија је Рикардо Де Бургос.

БиХ и Италија до сада си одиграле један пријатељски дуел, 6. новембра 1996. на Кошеву, када је наш тим побиједио  2:1 головима Хасана Салихамиџића и Елвира Болића. 

У квалификационој групи Ј Босна и Херцеговина након три одиграна сусрета дијели треће и четврто мјесто с Грчком са по четири бода, иза водеће Италије са девет и Финске са шест бодова.

Преосталих шест квалификационих мечева  играће се од септембра до новембра ове године. 

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар