Анализа: Флешбекови...

Подсетио је меч од синоћ на први дуел полуфиналне серије АБА лиге између вечитих, али и неке од пре тога.

Кошарка 11.06.2019 | 22:42
Анализа: Флешбекови...
Да ли имате осећај да сте већ  видели меч сличан оном од синоћ? Утисак је да је први дуел финалне серије Суперлиге између Црвене звезде и Партизана подсетио на први меч полуфиналне серије АБА лиге у ком су се такође састали вечити ривали. И тада је Црвена звезда изашла као победник и повела 1:0 у серији. Највише је овај обрачун од синоћ подсетио на тај, али је било сегеманта који су већ виђени и на неким другим дуелима. Појавили су се опет ти детаљи попут флешбекова. А ево и који…

Не само што је поменути меч из полуфинала АБА лиге била прва утакмица у серији као и сада, већ је и тада Партизан имао прилику да слави тако што је у другој половини утакмице стекао иницијативу. Тада су црно-бели поклекли после продужетка, а овога пута у самој завршници четврте четвртине када је Звезда сачувала хладну главу када је било најважније. Погодили су Давидовац и Добрић за три поена и то се показало као одлучујуће.

Опет је Црвена звезда показала да је сигурнија, да зна да искористи шансу, а као екипа која је већ обезбедила Евролигу синоћ је показала да има и више самопоуздања. Партизан је имао неколико прилика да преузме тотално контролу, али није реализовао нападе као када је Вања Маринковић покушао да нађе Николу Јанковића.

Још једна велика сличност и велика снага Црвене звезде била је тројка домаћих играча у саставу - ДејанДавидовац, Филип Човић и Огњен Добрић. Када је Партизан и у полуфиналу АБА лиге у том првом дуелу и сада у првом мечу финала био најближи победи, појавила су се ова тројица и преузела ницијативу. То је било кључно и то је недостајало црно-белима.

И ту је Звездина снага била највећа, у домаћим играчима који су опет када је било најважније повукли највише. Давидовац је у АБА лиги дао 18 поена у поменутом мечу, а синоћ 20. Човић 16, па 18, а Добрићосам (али врло важних) и сада 16.

На сав овај силни утицај домаћих играча треба додати и то што је Бориша Симанић дао 14 поена уз четири тројке и то веома битне. А константа је одлична игра Билија Берона који је у првој деоници стигао већ до три дате тројке. Американац је одмах након сусрета изјавио да је срећан због победе, али да ипак неке ствари треба променити пред други дуел који је на програму већ у среду.

„Почело је ’ружно’, али врло често смо добијали баш такве утакмице ове сезоне, тако да ћу се задовољити овим тријумфом. Наравно да је много боље водити у серији, него каскати“, рекао је Берон.

На крају, када се подвуче црта, била је то одлучујућа победа Звезде у полуфиналној серији, а Партизан је пропустио велику шансу. Надаће се црвено-бели да ће епилог бити исти, а црно-бели другачијем крају.

Разлика у односу на досадашње окршаје је била у томе што Партизан није могао овога пута да рачуна на Џока Лендејла и то је огроман хендикеп за црно-беле, јер ко зна како би све изгледало да је Тринкијеримогао да рачуна на Аустралијанца. Није било у тиму црно-белих ни Бонџе Сија, док је Звезда овога пута била значајно ослабљена за неиграње Перпероглуа, Регланда и Цирбеса.

Видели смо синоћ и доминацију Мајкла Оџа испод коша, својом снагом је мучио центре Партизана. То није толико био случај у поменутом дуели АБА лиге, али јесте у мечу пре тога, када је Звезда била домаћин у лигашком делу, када је Оџо буквално растурао центре црно-белих.

Као и у више пута помињаном дуелу на Јадрану, и овога пута смо гледали веома ефикасну игру. Додуше у првој је био продужетак па је Звезда славила са 106:101, а сада 98:94. Какогод, ове сезоне су Звезда и Партизан играли довољно пута једни против других да знају отприлике шта од кога могу да очекују.

Звезда је поново показала да може да се ослони на домаће играче, а Партизан да не зна на најбољи начин да искористи шансу када му се она укаже. Било у АБА лиги, поновило се у Суперлиги.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар