Јукић: ''Комшић је био декоцентрисан''

Поводом одговора члана Предсједништва Босне и Херцеговине Жељка Комшића, потпредсједница Високог судског и тужилачког  савјета Босне и Херцеговине (ВСТС БиХ) Ружица Јукић јавно је одговорила члану Предсједништва.  Писмо потпредсједнице ВСТС-а Ружице Јукић преносимо у цјелости:

Босна и Херцеговина 11.06.2019 | 11:31
Јукић: ''Комшић је био декоцентрисан''
"Члан предсједништва  Босне и Херцеговине, господин Комшић  је вјеројатно био деконцентриран, док је читао моје обраћање Предсједништву Босне и Херцеговине.

У њему се није тражило његово мишљење да ли ми у Високом судбеном и  тужитељском вијећу Босне и Херцеговине имамо подршку "грађана" и страних грађана  у Босни и Херцеговини, него је била информација да високе правосудне функционере државе Босне и Херцеговине приводе странци у своје амбасаде у такозване гумене и стаклене собе, гдје их под специјалним третманом упућују што требају радити од тог кога бирати, кога осудити и слично.

Ту је била бит моје информације.

А не да се информирам, баш код господина Комшића, о легалности подршке. Било би неумјесно с моје стране и цинично да са баш њему обратим и тражим мишљење о подршкама народа, вјерских заједница и слично. Он је постао симбол непринципијелне подршке за функцију коју обнаша.

Мене је бирала струка која зна што су закони и што законска процедура.

Очекивала сам од једног најгласнијег медијског  патриоте да покаже интерес и затражи истрагу  о том да се у стране амбасаде приводе носитељи правосудних функција, државе  на чијем је он челу,  иако са упитним легитимитетом.

Рачунала сам на његов патриотизам. Из овога обраћања  господина Комшића се да закључити да он подржава да држави, у којој је он на челу, стране амбасаде диктирају кадровску политику и саме пресуде .

То срамотно мијешање и понижавање државе у којој су  амбасаде само гости, је била јавна тајна до сада. Ово са собама гуменим и стакленим је само крунски доказ, докле је то далеко отишло.

Наравно да од власника тих соба не очекујем подршку.

Али моје је да упознам са том истином Предсједништво БиХ, јер је једино за сада тијело које је у функцији након избора.

Упозната ће бити и Еуропска комисија.

Избјегавам за сад  упорно стране медије, да им дам интервју и појасним све те процесе.

Поштујем функцију коју обнашам и поштујући функцију чланова Предсједништва БиХ сам се и обратила њима. Очигледно је да члан Предсједништва и ја немамо исти поглед на суверенитет државе чији смо носитељи функција. Он одобрава гумене и стаклене собе, ја не. Можда би у том вазалском менталитету одобрио сутра да нас стране амбасаде одводе у своје државе на испирање мозга и враћање да радимо у њиховим интересима.

Значи још једном господине Комшићу, водећи  медијски патриото -  приводе Вам носитеље правосудне функције у амбасаде и дају им налоге како да поступају и Ви прешућујете то и скрећете на тему подршке "грађана".

Ако је немам од оних, што их је министар Мектић скупио пред  Високим судбеним и тужитељским вијећем, ја сам поносна.

Тај игроказ је стварно избламиран до максимума. Особа која треба бити у затвору, ради покушаја подмићивања предводи "грађане" у борби за поштено правосуђе.

То је бит мог обраћања. На Вама је да поштујете функцију коју обнашате како мислите да треба. Ако сте за тај модел, реците јавно да  је неовисно правосуђе оно које се води из гумених и стаклених соба појединих амбасада.

Ја то држим крајње понижавајуће, како по те особе, по њихове функције и коначно по саму државу Босну и Херцеговину'', наводи Јукићева.

(БН)
 

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Са стране

11.06.2019 09:44

Ма шта ми мислили о овој жени, ма којој политичкој струји припадали, ово је веома храбра изјава која заслужује поштовање. Жена је рекла суштину - сви они који мисле да је у реду да се политика неке земље дефинише у амбасадама а не у њеним институцијама, да трећеразредни чиновници неких држава узимају себи за слободу да држе лекције изабраним носиоцима власти, дакле сви који то мисле нису патриоти. Слуге су, али не слуге своје земље и свог народа, него ситне, мале, бедне слуге и жбирчићи. Комшић то дефинитивно јесте, а и Мектић је. Ово вам говори стари члан СДС, којем је мука у шта се оно, за чим је кренуо у 22. годин, претворило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

11.06.2019 10:19

Питање за некада најбољу фризерку из Пар села поред Тузле! Да ли је ово обраћање писао неко из руске амбасаде? Јер ова особа, коју није могла изабрати нити струка, нити здрава логика, није нити у једној емисији уживо успјела изговорити неколико смислених реченица. Управо због тога и горње питање!!

Name

Ре

11.06.2019 10:25

Јос само ниси рекао цији је слуга ВСТС.

Name

Ре.

11.06.2019 10:25

Па Комшић је на ту функцију и постављен да ништа неби разумјео

Name

Ма дај...

11.06.2019 10:26

То је твоје мишљење, али не и наше. То се зове ДРСКОСТ И БЕЗОБРАЗНОСТ, ИЋИ ПРОТИВ СВЕГА ОНОГ ШТО ЈЕ ЈАВНОСТ ВИДЈЕЛА И ОСУЂУЈЕ. БИЋЕ ВЕСЕЛО КАД ТА "СТРУКА" ПРОПАДНЕ ЈЕР ИОНАКО СВИ СУ СЕ НАШЛИ У ЊОЈ СТРАНАЧКИ. КО ДА МИ ТО НЕ ЗНАМО...

Name

Ре са стране

11.06.2019 10:31

Да треба да је дефинисе Додик и Човиц да прикривају свој криминал ма мрс љигавац полтронски имас ли трунку образа јадо

Name

Истина

11.06.2019 10:43

Наравно да правосуђе треба бити независно,али није.И то нису слуге страних амбасада него криминалаца којима и сами припадају!

Name

Освит

11.06.2019 10:48

Да, све би били у праву господо Јукиц да говорите са позиција правно уреденог и правицног правосуда.НАЗАЛОСТ ВИ СТЕ ПРИВАТИЗОВАНА ИНСТИТУЦИЈА ПАР КРИМИНИЛИЗОВАНИХ ПОЈЕДИНАЦА.Извињавам се цеститим и постеним тузиоцима и судијама на коментару.

Name

ПОСМАТРАЧ

11.06.2019 10:51

И ја мислим да ово саопштењр није написала ова особа.А што се тиче мијешања страних амбасада то је бар јасно јер сви ови дебили у врху пирамиде су њихов избор.Баш сви почев од додика па до жељке

Name

"Годпођо"

11.06.2019 11:00

Мада ти поред госпође, ниси никад ни прошла, кад већ потежеш питање струке, да и ми теби кажемо, да су нас, људи који те мало дуже познају, овдје, на овим страницама, информисали, колико си ти "стручна у својој струци", дакле, шта ти је основно занимање (фризер), и кад си, наводно, почела студирати, у којим годинама живота (у 38-ој), и како си била велики таленат за учење и студирање, па иако релативно стара, за тог посла, све си брзо и пребрзо посвршавала, те још брже дипломирала, магистрирала... Оћеш ли ти нама нешто о тиме рећи, пусти ти Комшића и јавну преписку с њим! Већ дуже вријеме народ те прозива, а у вези твоје дипломе, и ето баш, твоје стручности, па би био ред, да одговориш свом народу, и кажеш нешто о томе!

Name

РЕ СА СТРАНЕ

11.06.2019 12:20

ЦОВЈЕЦЕ ОВОЈ ЗЕМЉИ ТРЕБА НЕКО ПОМОЦИ ДА ИСКОРИЈЕНИ КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈУ. ВЛАСТ НЕМОЗЕ ЈЕР ЈЕ ОНА НАЈКОРУМПИРАНИЈА. ПА БИЛЕ ТО СТРАНЕ АМБАСАДЕ ИЛИ БИЛО КО, ОБИЦНОМ ЦОВЈЕКУ ТРЕБА ПОМОЦ ЈЕР У ОВОЈ ЗЕМЉИ НЕМА ЗАКОНА. ТЕБИ ЈЕ ПОТРЕБНА ТЕЗА ПОВРЕДА ГЛАВЕ ДА ДОДЈЕ ДО НЕКЕ ПРОМЈЕНЕ У ТВОМ МОЗГУ. ЗЕНА МИСЛИ ДА ЈЕ БОГИЊА.

Name

Ре

11.06.2019 13:24

Што се жена осилила , а шта ви гос. тражите од обичног народа да нисмо чули оно што је гос Тегелтија рекао у кафани.

Name

са балкона

11.06.2019 09:46

струку коју је ову алапачу бирало треба забранити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој, Ста Вам Је,

11.06.2019 17:02

па он је глупандос,као Дрвеник тоцак" стварно ми је зао, сто Нишу Хрвати избрали мало глупљега !да ставијо точко на ,И,.

Name

БЛ

11.06.2019 09:50

Мислим да дотична госпођа врло брзо неће више "обнашати" функцију на којој је сада.Многи мали су умислили да су велики, па доживјели непријатно отрежњење.Ако нас западне земље ,у наредном периоду, ставе у фокус своје вањске политике, тек тада ћемо схватити колико смо заиста мали.Својски се труде ови "наши" да им гурну прст у око, чим се ови критички осврну на њихов рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

11.06.2019 09:51

Понижавајуће је то што ти пишеш, ко је тебе питао за мишљење уопште да се обраћаш странцима на крају крајева. Каква црна струка је тебе изабрала, ви сте сви пропала институција јер ништа нормално не вршите већ све страначки што вам се нареди. До позиције долазите тако што су странке пласирају. Пишеш као да смо ми овдје од синоћ, па ето нико од нас нема појма шта се дешава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ала

11.06.2019 11:02

Уради кривично дјело, па ћеш видјети шта ти институција може.

Name

за Ала

11.06.2019 16:00

Па наравно, мене и мени сличне би ухапсили и објесили, а ове накарадне неће. Толико.

Name

МАРКО

11.06.2019 09:57

ФУЈ.ФУЈ ЗА ТЕБЕ ТАКВУ КОМШИЋ И МЕКТИЋ СУ ОЛИЧЕЊЕ ЉУДСКОСТИ ЈАДНА СИ ТИ А И МИ СТОБОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

В

11.06.2019 10:06

Јадна је струка која је њу бирала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не ремсе

11.06.2019 10:07

Босњацки цлан предсједниства испред Хрватског народа ефендија Зељко Комсиц је највеца превара на политицком небу федрације БиХ. Тако да он нема ама бас никакав кредибилитет да одговара било коме или да критикује неког. Цовјек це бити уписан у историју као неко ко је унистио љевицу и ко је на превару досао на неке функције. Све у свему политицар без боје окуса и мириса. Нула!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревис

11.06.2019 10:45

Не рисе паметњаковицу са пилецим мозгом. Г. Комсиц је легално и по законима ове земље изабран на функцију коју обнаса. А то сто је он прст у оку националистима као сто си ти је вас проблем. Проблем није у Комсицу вец у лоповима и хостаплерима који покрадосе ову земљу на крилима национализма а глупана као сто си ти је вазда било и бице.

Name

Ванземаљац

11.06.2019 10:57

Благо теби,свака ти злата вриједи,само оцито да каснис,запело негдје,ви сто се пребројавате по вјери , назад у камениер доба примитивци

Name

Ре ре

11.06.2019 11:07

Не знам да ли је тако, и не занима ме, јер тренутно није тема Жељко Комшић већ Милан Тегелтији и ето, сама се наметнула, његова заменица, госпођа фризерка! Па, хајде да не разводњавамо тему, већ да се бавимо, овим што је тренутно горуће!

Name

ПЕЈО ИЗ ТУЗЛЕ

11.06.2019 10:10

Обицна тузланска фризерка из предградја Тузле.Мис Пиги узас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ошишани

11.06.2019 10:47

Богами,она и слични њој нас фризирају већ одавно.Ко нас пита што нам се фризура не свидја

Name

Yуwента

11.06.2019 10:16

Ова да објасни ко је кога и у каквим собама испитивао.Или да одговара за то сто је рекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

11.06.2019 10:18

Ево фризерке опет да несто казе ,ко бајаги она је управу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.06.2019 10:23

Браво нека си му одговорила ста он зна ста је закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

11.06.2019 10:28

Поткована овца.

Name

Кум

11.06.2019 10:26

Да је струка бирала мислим да она небих била ни у ромингу а камоли на том полозају.брука и срамота ста се све мозе овластити у овој некој као дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

11.06.2019 10:30

Јукићева је ипак машила. Иако је овом Жељку који ни сам не зна шта је, Бошњак или Хрват, својствено да често не прати оно о чему воли да паметује, овдје је нешто друго. Након што је Јукићева дигла глас против уплитања силника у рад правосуђа, оних истих који нам понављају да судство не смије бити под утицајем политике, Жељко је улизивачки реаговао, "ево хапсите мене, хоћу и ја са њима". И у питању је реакција својствена улизицама када хоће да се додворе онима за које су процијенили да су недодирљиви и од којих ће имати вајде. Које је већ тако прецизно велики Меша описао. Као да је описивао овог Жељка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

11.06.2019 10:52

Јел босњак или србин или хрват?!Е, стоко примитивна

Name

израелац

11.06.2019 10:36

Ваљда ова Ружица заборавила да је Бих протекторат међународне заједнице... ваљда она мисли да живи у некој сувереној држави без страног надгледања.. треба њу суспендовати на вријеме пошто јој ништа није јасно, па да не трошите узалуд вријеме на њу.. не може се њој ништа објаснит јер неће ил не може да схвати суштину.. а народу све горе кад види какви су ликови судије, кад су судије тако површне и изгубљени у простору

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

11.06.2019 10:51

ЈАДНИ СМО МИ ШТА ГЛЕДАМО НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ.РАЗАРАЧЕ ДРУШТВА.НИ ХАРИЗМЕ НИ ЉЕПОТЕ НИ ПАМЕТИ НИ ЉУДСТВА.УЖИВАЈТЕ МОЈ НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мјесање

11.06.2019 10:52

Кад се они који би требали не мјесају у свој посао тј.рад суда и тузиластва онда неко мора па макар се звали и странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

11.06.2019 10:56

Ко ти писе ово, посто ти је на тв-у ниво изразавања једног основца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасаде

11.06.2019 10:59

Зову у амбасаде јос Оно мало постених сто је остало не укаљаних руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

11.06.2019 11:13

Рузица је концентрисана на корупцју. Ниво јој је, алапаца. Она се издизе изнад народа, умјесто да слузи народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.06.2019 11:51

Не могу ти реци да си госпидја, јел да си то имала би и мало морала, самокритике, истине и лицне одговорности за криминал и корупцију у В Судству. Јел ти није довољан доказ слуцај са Тегелтијом, гдје су материјални докази приказани. Сметају вам стране амбасаде, јел се народа не бојите, јел сте странацке институције а не народне. Немојте нам висе вриједјати интелигенцију, јел има нас и паметни, образовани и постени који постено зивимо.!!!!

Name

ре Ре

11.06.2019 14:40

Можда себе убрајаш међу поштене, паметне, образоване....., али у писмене, то просто не стоји, судећи о написаном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.06.2019 16:01

Браво професоре, само да рата небуде.