Пјанић: Не бојимо се Италије!

"Не видим разлога што не би добро одиграли и постигли добар резултат овдје", истакао је Миралем Пјанић, репрезентативац БиХ и првотимац Јувентуса.

Фудбал 11.06.2019 | 09:22
Пјанић: Не бојимо се Италије!
"Гледали смо снимке, анализирали грешке против Финске (изгубили 0:2, оп.а.) и надамо се да ћемо показати право лице против Италије", рекао је у Торину Роберт Просинечки, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине која вечерас игра против Италије.

Најавио је да ће бити измјена у саставу у односу на меч у Тампереу од прије два дана када је БиХ одиграла лоше, а фудбалери везног реда упутили шест додавања ка нападачу Едину Џеку.

"Имали смо потешкоћа, Пјанић није играо. Биће сад пуно боље. Екипа није одиграла онако како треба. Нисмо били прави тркачки и близу играча. Када се боримо заједно сви на терену, БиХ тешко ко може добити. Мораћемо унаприједити пас игру са Пјанићем, али и имати већу жељу и мотив него у Финској. Имаћемо тешку утакмицу, али даћемо све од себе и вјерујем да ће вечерас БиХ добро изгледати", казао је Просинечки.

БиХ и Италија до сада су одиграли једну утакмицу, пријатељску 6. новембра 1996. године на Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић Хасе - Кошево". БиХ је побиједила 2:1, головима Хасана Салихамиџића и Елвира Болића. Била је то прва побједа БиХ у историји фудбалске репрезентације.

"Надамо се да ћемо их вечерас други пут побиједити. Италијани су фаворити у нашој групи. У добром су моменту, сложни су... Неће бити лако. Морамо показати друго лице послије Финске, ако желимо да још будемо у игри за ЕУРО 2020", истакао је Пјанић, о игри Италије додавши:

"Осим што се добро бране, сада имају и у средини и нападу одличне играче. Добро чувају лопту, имају брзе и квалитетне, технички добре играче."

Поручио је да "не треба размишљати о Финској".

"Од када је селектор Просинечки ту доста позитивних ствари је било и морамо се томе вратити. Да се на терену залажемо један за другога, да дамо све од себе. Квалитета имамо да створимо прилике и нађемо рјешење да их зауставимо на средини терена. Морамо бити добри када имамо лопту. Бити доста бржи, да се бранимо и трчимо заједно. Ми се не бојимо Италије. Не видим разлога што не би добро одиграли и постигли добар резултат овдје", рекао је Пјанић.

Репрезентативци БиХ су синоћ на "Алијанц" стадиону у Торину одрадили посљедње тренинг, гдје ће вечерас одиграти меч четвртог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 са "азурима".

Утакмица почиње у 20.45 сати, а БиХ ће са трибина једног од најљепших европских стадиона бодрити око 7.000 навијача.

Послије три одиграна кола у групи Ј, прва је Италија са максималних девет бодова. Слиједе Финска са шест, БиХ и Грчка по четири, Јерменија три, те Лихтенштајн без бодова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар