Хероји Звездине побједе: Морамо озбиљније!

Стрелци најважнијих погодака у победи црвено-белих истичу да ће у среду морати боље да играју, на Партизановом терену.

Кошарка 11.06.2019 | 10:38
Хероји Звездине побједе: Морамо озбиљније!
Када је било најтеже, Звездин тандем Дејан Давидовац - Огњен Добрић преузео је одговорност и у завршници маратонског дербија урадио важне ствари да донесе победу црвено-белима.

Узастопним тројкама, њих двојица су вратили Звезди контролу у последњим минутима, а Давидовац је и важним продором приморао Новицу Величковића на фаул, па је са линије пенала поставио 96:90.

Црно-бели су потом нашли начин за још један контраудар, тројком Маркуса Пејџа, али је Давидовац онда опет стао на "црту" и "оверио" тријумф домаћина.

"Била је очекивано тешка утакмица", рекао је он на конференцији за новинаре.

"Мислим да је ово седми пут да играмо са њима и да није било претераних изненађења. Имали смо 39 минута контролу утакмице, а у последњем минуту ушли смо у егал. Сада то није важно, честитам екипи и идемо да се спремамо на следећу утакмицу’’, истакао је Давидовац.

Огњен Добрић, други херој Звездиног тријумфа, говорио је о тешким условима, великој врућини у дворани, као и о значају тријумфа.

"Како је било нама, тако је било и њима. Морамо да играмо. Било је напорно, али битно је да смо одрадили наш део посла и да смо победили".

О својој и Давидовчевој тројки дао је кратак коментар.

"Тако се 'отворило'. Сви играчи су допринели победи, било је јако напорно и сви су морали да уложе 100 одсто да би се добила утакмица. Погодили смо неке шутеве, погађали смо слободна бацања и то је био кључ у четвртој четвртини".

На конференцији за новинаре, Милан Томић је говорио о детаљима којима није задовољан (примљени поени после контри, друге и треће прилике црно-белих, велики број погодака црно-белих...), а Добрић је био сагласан са тренеровом оценом да Звезда мора да промени приступ у другој утакмици.

"Ако хоћемо да победимо морамо да приђемо озбиљније", додао је Добрић.

Други меч финала биће одигран у среду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар