Берон остаје у Звезди за Евролигу!

Еурохоопс: Берон остаје у Звезди! Амерички кошаркаш Били Берон је близу продужетка сарадње са Црвеном звездом, преноси "Еурохоопс".  Иако од почетка каријере игра у Европи, Американац ће тек у црвено-белом дресу добити прилику да дебитује у најјачем континенталном такмичењу.

Кошарка 11.06.2019 | 10:19
Берон остаје у Звезди за Евролигу!
Како јавља добро обавештени кошаркашки портал Берон и српски шампион продужиће сарадњу на још годину дана.

Берон је почетком сезоне 2018/19 стигао у Звезду и са њом, за сада, освојио титулу АБА лиге, те помогао клубу да се врати у Евролигу.

Он је просечно бележио 11,6 поена, 2,7 асистенција и 2,3 скока за 21,5 минута по утакмици у том такмичењу, док је у Еврокупу имао просек од 12,9 поена, 2,8 асистенција и 2,6 скокова за 27 минута.

Американац је у Европи провео целокупну професионалну каријеру, а следеће године ће дебитовати у Евролиги.

Раније је играо за Ескишехир, Лијетувос Ритас, Спиру Шарлоа и Мурсију.

Сјајна сезона у дресу Црвене звезде мтс, најбоља у његовој каријери, донела је Билију Берону прилику да први пут у каријери осети чари евролигашких утакмица.

По писању портала "Еурохоопс", амерички бек је договорио продужетак сарадње са црвено-белима на још годину дана, тако да ће предводити екипу у најјачем континенталном такмичењу.

Биће то права награда за његове одличне партије у АБА лиги, у којој је проглашен за најкориснијег играча финалне серије. У походу на регионалну титулу, 28-годишњи Американац је одиграо више од 30 утакмица, у којима је на паркету просечно био 21.5 минута, а постизао је 11.6 поена, уз 2.7 асистенција и 2.3 скока.

Берон је у Звезду стигао лета 2018. из турског Ескишехира и наметнуо се као лидер екипе.

Музика за уши навијача Црвене звезде. Пола сата пре почетка финалне серије плеј-офа Кошаркашке лиге Србије стиже информација да је клуб са Малог Калемегдана завршио један од приоритетних послова на формирању тима за наредну сезону. Били Берон остаје у црвено-белом дресу.

Реч је о сазнају Еурохупса, тачније новинара специјализованог кошаркашког портала Никоса Варласа, који располаже тачним информацијама из света европске кошарке. Према његовој објави, Звезда и Берон су се договорили да амерички бек-шутер потпише нов уговор, што значи да ће остати у Београду до јуна 2020.

Оваква информација је донкеле очекивана и разумљива, јер је Берон имао опцију да продужи сарадњу. У међувремену није било наговештаја у ком правцу се развијају преговори, да би Еурохупс развејао дилеме, па ће Берон бити на располагању тренеру Милану Томићу – уз подасећање да им је исти агент – у Евролиги. Уостаом, досад није играо у престижном еворпском такмичењу, па ће му ово бити деби у елити Старог конинента.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар