Томић: Њихови коментари - њихов проблем!

"Не желим да се упуштам у расправу. Сећате се мог сакоа?", рекао је Звездин тренер после првог меча финала. "У среду морамо боље од овога", додао је.

Кошарка 10.06.2019 | 23:40
Томић: Њихови коментари - њихов проблем!
Црвена звезда мтс повела је у финалу плеј-офа, победивши Партизан у маратонској првој утакмици серије, дугој скоро два и по сата.

Након меча завршеног резултатом 98:94, шеф струке црвено-белих Милан Томић указао је на велики број примљених поена, уз примедбу да је утакмица кош за кош "коцкање".

"Из угла посматрача мислим да је ово била коректна утакмица, у коректним условима. Ипак, ја је водим, а не гледам,а па бих више волео да смо одиграли много боље и чвршће у одбрани. Волео бих да смо смањили тај Партизанов шут за три поена од 61 одсто", изјавио је он.

У осврту на меч, он је истакао да је први дуел финала увек најтежи.

"Имали смо притисак, одиграли смо нападачки квалитетно и погодили смо и шут за три поена и неки контранапад, али финала не могу да иду на 95 и 98 поена. То сам рекао играчима. У финалима морамо да одиграмо одбрану и не можемо да дамо Партизану да постигне 94 поена. Један део је добра нападачки одиграна утакмица, али је одбрана била веома слаба", рекао је он.

Уз оцену да је његов тим контролисао меч "39 минута", Томић је набрајао шта му се све није свидело.

"Кад играш финале против Партизана није довољно одиграти само физички, већ би требало бити и сконцентрисан, јер је Партизан дао доста поена на изгубљене лопте, скок у нападу, шут за три поена у контри, а поготово 26 поена Партизана у контри. То је много... Честитам својим играчима, хвала публици што су дошли, али морамо у среду да одиграмо много боље да бисмо победили Партизан".

Упитан  за проблем његовог тима да "преломи" утакмицу, одговорио је...

"Цела утакмица је била на 10 и 11 разлике. Нисмо могли да се 'одлепимо'. На тој разлици мораш да одиграш много бољу одбрану да би се одлепио и отишао на већу разлику. Дајемо, примамо, а то је коцка, а не кошарка".

Према Томићевом мишљењу, у среду ће бити теже црно-белима.

"Мислим да ће бити лакша утакмица за нас него за Партизан. Притисак је на њима, а ми морамо да одиграмо много паметније да бисмо победили".

На питање о Тринкијеријевом коментару суђења, Звездин тренер је рекао да не жели да говори о арбитрима.

"Целе године нисам помињао судије, ни у АБА, ни у нашој лиги и не бих ни у овом тренутку. Не желим ништа да причам. Нисам коментарисао и задржаћу то до краја сезоне. Ако они имају неке коментаре у вези суђења, то је њихов проблем".

На инсистирање да каже нешто о Тринкијеријевом наступу, Томић је одговорио:

"Не знам шта је говорио Тринкијери.... Не бих ништа о томе, утакмица је прошла у коректним условима што сам ја видео. Ако има проблема са суђењем и атмосфером, сећате се кад смо играли са Партизаном на њиховом терену да ли се сећате конференције какав је био мој сако, али нисам се жалио на конференцији. Тако да не бих желео да коментаришем. Требало би да играмо кошарку. Наш посао је професионални посао тренера, играча, тако да не желим да уопште улазим у ту расправу", додао је Звездин тренер.

Друга утакмица финалне серије биће одиграна у среду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар