Попович одабрао чланове "Дрим тима"...

Званично је одабрано 20 имена кошаркашке репрезентације Сједињених Америчких Држава (САД) који ће се борити за одлазак на Светско првенство.  

Кошарка 11.06.2019 | 08:21
Попович одабрао чланове "Дрим тима"...
Американци крећу са 20 играча. Званично је објављен списак кандидата за дрес репрезентације САД на Мундобаскету у Кини.

Званичан списак је објавио извршни директор тима САД Џери Коланђело, а саставио тренер Грег Попович.

Изабраних 20 играча ће бити чланови кошаркашког кампа који ће се одржати у Лас Вегасу од 5-9. августа, после којег ће Попович одлучити ко ће ићи на Мундобаскет у Кини.

На списку су:

Херисон Барнс (Сакраменто), Бредли Бил (Вашингтон), Ентони Дејвис (Њу Орлеанс), Андре Драмонд (Детроит), Ерик Гордон (Хјустон), Џејмс Харден(Хјустон), Тобајас Херис (Филаделфија), Демјан Лилард (Портланд), Кевин Лав (Кливленд), Кајл Лаури (Торонто), Си Џеј Меколум (Портланд), Крис Мидлтон (Милвоки), Мајлс Тарнер(Индијана) и Кемба Вокер (Шарлот). Играчи који ће се такође наћи у Лас Вегасу и пробати да се на мала врата изборе за место међу путницима на Светско првенство су: Кајл Кузма (Лејкерси), Брук Лопез (Милвоки), Пол Милсеп (Денвер), Донован Мичел (Јута), Џејсон Тејтум (Бостон) и Пи Џеј Такер (Хјустон).

18 од 20 играча већ има искуство играња за репрезентацију на светској сцени, а њих петорица су освајали златне медаље на Олимпијским играма (Барнс, Дејвис, Харден, Лав и Лаури).

Пред њих, Дејвис, Драмонд и Харден су били чланови екипе која је 2014. године победила Србију у финалу Светског првенства, док су Гордон и Лав освојили злато на Мундобаскету 2010.

"Срећни смо са одабиром играча који ће нас представљати на кампу пред Светско првенство. Мислимо да ћемо за то такмичење имати веома јак тим. Већина ових играча има пређашње искуство играња за репрезентацију и знамо да су посвећени својој земљи", изјавио је Коланђело.

Основној листи кандидата придодати су Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Пол Милсап (Денвер), Донован Мичел (Јута), Џејсон Тејтум (Бостон), Пи Џеј Такер (Хјустон).

Осамнаест од 20 играча већ је наступало за национални тим. Харден, Дејвис и Лав имају олимпијско и светско злато, Барнс и Лаури само олимпијско, док су Драмонд и Гордон учествовали у освајању титуле првака света.

"Мислимо да ћемо моћи да селектирамо јак тим за ФИБА Светски куп. Располажемо вансеријским индивидуалним талентом, атлетски смо одлично потковани, а многи играчи у стању су да покрију више позиција", рекао је директор "УСА Баскетбалл" Џери Коланђело.

Први тренер САД биће Грег Поповић, легендарни стратег Сан Антонио Спурса, а помагаће му Стив Кер (Голден Стејт), Лојд Пирс (Атланта) и Џеј Рајт (универзитет Виланова).

"Ценим посвећеност кандидата за репрезентацију и жељу нових играча да се укључе у програм. Биће тешко издвојити 12 играча за такмичење, али свакако се радујем раду са свима њима. Надам се да ћемо представљати земљу на начин да сви Американци стану иза нас", поручио је Поповић.

САД су од 2006. забележиле 88 победа на 89 утакмица, рачунајући ФИБА такмичења и егзибиције. Закључно са Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојили су шест од могућих седам златних медаља.

Американци су само на Мундобаскету у Јапану 2006. изгубили од Грчке у полуфиналу и заузели треће место.

У Кини ће прву групну фазу играти у Шангају, против Турске, Чешке и Јапана. Затим се укрштају са групом у којој су Грчка, Нови Зеланд, Бразил и Црна Гора.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар