"Орлови" спремни да се "побију" за ЕП!

Срби у одлучујуће двобоје за пласман на Европско првенство, са Белгијом и Швајцарском, улазе пуни самопоуздања и мотивисани да могу до четири бода.

Остали спортови 10.06.2019 | 22:45
"Орлови" спремни да се "побију" за ЕП!
Селектор мушке рукометне репрезентације Ненад Перуничић, пред мечеве квалификација за Европско првенство против Белгије и Швајцарске, рекао је да његов тим на прави начин жели да заврши те мечеве.

Утакмица са Белгијанцима игра се у Левену у среду од 20 сати, док ће четири дана касније српски тим у Новом Саду дочекати Швајцарску од 18 сати.

"Окупили смо се другог јуна у једном ширем саставу са момцима који су и део Б репрезентације да видимо на шта можемо да рачунамо у неком наредном периоду", почео је селектор Србије. 

"Првенства се различито завршавају па нисмо успели да се сакупимо онако како сам желео, али се увек прилагођавамо ситуацији. Проблем здравственог билтена нас прати од почетка. Видећемо у каквом је стању Миљан Пушица, доживео је повреду медијалног лигамента пре недељу дана и питање је да ли ће бити од помоћи за среду. Немања Црноглавац је такође под упитником. Има проблем са чукљем, иста повреда коју је Никола Карабатић морао да оперише. Инфекција је велика, добио је кортикостероид да се смањи упала. Не тренира већ два дана. Остали момци су здрави, долазе са осмехом, одлазе са осмехом. Пуни су самопоуздања. То се осећа на сваком кораку. Дефинитивно нисмо више екипа збрда-здола, која се окупила на почетку квалификација. За ових седам месеци велика је разлика у уиграности. Фали још заједничких тренинга. Први ћемо урадити у уторак вече, али то је реалност, то не схватамо као проблем. Момци су пуних срца овде. Зависи од нас, желимо да завршимо ове две утакмице на прави начин. Потпуно сам уверен у то", рекао је Перуничић.

Стратег "орлова" се осврнуо на тим Белгије.

"Нису момци од по два метра, али екипа која зна да игра рукомет. Школовани су. Погледаш им голмана, као да је радио са неким нашим тренером. Гледамо их са уважавањем, опет свесни да ми нисмо они из прве утакмице. Имају промене у ротацији, десни бек сада игра више левог бека, имају још једног бека који игра у Француској, а није га било у Зрењанину. Битни смо ми. Ови момци имају једну велику жељу за доказивањем, да буду бољи и науче нешто ново. Њихова игра је без много акција, са пуно повратних вишкова и преграђивања пивотмена. Желимо да избегнемо те њихове брзе шутеве. Нису бомбардери, али су незгодни, јер шутирају на први, други корак. И онакви какви смо били, имали смо много прилика да ту утакмицу у Зрењанину добијемо. На крају смо спашавали бод. Верујем да смо спремни и поред кашњења играча из клубова. Спремни идемо у Белгију са огромном жељом да пибедимо", нагласио је Ненад Перуничић.

Капитен Немања Илић рекао је да ће меч бити другачији од оног у Зрењанину.

"У понедељак увече би требало да будемо комплетни. Момци долазе са осмехом, позитивни су. Радимо максимално, спремамо се. Биће другачија утакмица са Белгијанцима него што је то била у Зрењанину. Боље се познајемо, уигранији смо, идемо тамо да победимо."

Најбољи голман ЕХФ Лиге шампиона из редова скопског Вардара, Дејан Милосављев, овако види шансе "Орлова" у завршници квалификација:

"Морамо да дамо максимум и испоштујемо замисли тренера. Имамо искуства са Светског првенства и утакмица квалификација, нисмо више иста екипа. Глава ради боље,боље реагујемо на задатке које добијамо од стручног штаба. Желимо да победимо у обе утакмице. То би нам пуно значило."

Председник УО РСС Божидар Ђурковић позвао је све да подрже мушки национални тим, а честитао је женској репрезентацији на пласману на Светско првенство.

"Искористио бих ову прилику да честитам женској репрезентацији на пласману на Светско првенство. Чекају нас јако важне утакмице за наставак континуитета учествовања на великим такмичењима. Утакмице у којима све зависи од нас. Никакве калкулације немамо, имамо те две утакмице испред нас. Наша репрезентација је много боља него на почетклу квалификационог циклуса. Играње на Светском првенству и двомеч са Хрватском дају нам право да можемо да рачунамо да ћемо се пласирати међу 24 најбоље репрезентације у Европи. Идемо корак по корак. После Белгије нас чека Нови Сад, СПЕНС, очекујемо пуну дворану, велику подршку навијача из Новог Сада и околине са којима желимо да прославимо пласман на ЕУРО 2020. Неће бити лако, више нема слабих репрезентација у времену када Португал победи Француску са шест голова разлике или Данска изгуби у Црној Гори. Сигуран сам да су момци орни и спремни да остваре тај наш зацртани циљ", навео је први човек српског рукомета.

Утакмица са Белгијанцима игра се у Левену у среду од 20 часова. "Орлови" до града у околини Брисела крећу у уторак летом преко Франкфурта. По повратку од петка ће најбољи српски рукометаши тренирати у СПЕНС-у, где их у недељу од 18 часова чека дуел са Швајцарцима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар