Србију не занима Лига нација!

У Токију са трећим тимом! Европске и светске шампионке у уторак (8. 40) против Тајланда опет без селектора Зорана Терзића, а четвртог викенда у престоници Јапана неће бити ни Ане Бјелице, Бианке Буше, Теодоре Пушић, Јелене Благојевић и Слађане Мирковић.

Остали спортови 10.06.2019 | 20:11
Србију не занима Лига нација!
Једноставно, Србија не жели на завршни турнир Лиге нација у Нанђингу. Ово такмичење је у другом плану. Иако су европске и светске шампионке и даље у игри за првих пет места које воде на Ф6 судећи по саставу тима за четврти викенд у Токију јасно је да су шансе минималне.

Подсетимо, само првог викенда у Београду је Србије играла у јаком саставу са Тијаном Бошковић, Бранкицом Михајловић и Стефаном Вељковић. Касније, играла је подмлађена селекција, а у престоници Јапана неће бити ни одбојкашица које су изнеле ово такмичење ове године, а то су: Ана Бјелица, Бианка Буша, Слађана Мирковић, Јелена Благојевић и либеро Теодора Пушић. Неће бити ни селектора Зорана Терзића, а екипу ће да предводи његов помоћник Бранко Ковачевић као и на претходном турниру у белгијском Кортрајку.

Први ривал у уторак (8.40) је Тајланд. Азијска селекција има три победе и шест пораза и само минималне шансе да се пласира на завршни турнир. Наше одбојкашице су против Тајланђанки одиграле осам мечева од 2011. године, а скор је изједначен 4:4. Претходне три утакмица Србија је победила. Прошле године је било 3:1 за европске и светске шампионке.

У досадашњем току такмичење искочила је млада Катарина Лазовић. Примач сервиса Визуре је у неким мечевима био наш најбољи поентер.

"Дошли смо у Јапан са још више подмлађеном екипом, али то је за све нас још већи мотив и изазов. Играмо против Јапана, Бразила и Тајланда, све су то јаке екипе, али мислим да можемо до победе у тим сусретима“, рекла је Лазовићева.

Кина као домаћин Ф6 у Нанђингу (од 3. до 7. јула) је осигурала пласман на завршни турнир, а најбољих пет репрезентација после 15 кола ће изборити визу за напад на други трофеј у Лиги нација.

САСТАВ СРБИЈЕ У ТОКИЈУ

ТЕХНИЧАРИ: Александра Ћировић (Алба Блаж) и Мила Ђорђевић (Црвена звезда)

КОРЕКТОР: Милица Кубура (Партизан)

ЛИБЕРА: Марија Поповић (Универзитет Тенеси) и Александра Тадић (ТЕНТ)

СРЕДЊИ БЛОКЕРИ: Маја Алексић (Алба Блаж), Маја Савић (Железничар) и Јована Коцић (Визура)

ПРИМАЧИ СЕРВИСА: Сара Лозо (Жетису), Катарина Лазовић (Визура), Катарина Јовић (Волеро) и Ана Пејичић (Визура)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар