ЕП: "Змајеви“ у Торину - повратак отписаних?!

”Видим, сви су нас већ некако прецртали, да више немамо шанси. Није тако! Има пуно утакмица до краја“ истакао је селектор БИХ, Роберт Просинечки.

Фудбал 09.06.2019 | 23:30
ЕП: "Змајеви“ у Торину - повратак отписаних?!
Репрезентативци БИХ послије очајне игре и пораза у трећем колу групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 синоћ од Финске у Тампереу (0:2), допутовали су у недјељу у Торино, гдје ће у уторак имати ”поправни испит” против фаворизоване Италије.

Смјестили су се у хотел  у центру Торина, а од 18 часова су опрадили тренинг у бившем кампу Јувентуса, у оближњем мјесту Винову.

На лицима играча и стручног штаба по доласку у Италију видљиво је разочарање због непланираног останка без важних бодова, али селектор Роберт Просинечки сматра ”ништа још није готово”.

”У Финској нисмо били на нивоу. Причали смо пуно о томе. Имамо два дана за рекуперацију са екипом и мислим да се можемо спремити за Италијане. Послије добрих игара десио се лагани пад, те морамо опет признати, Финска је била пуно боља. Не треба правити нешто велико од тога. Врло брзо упадамо у еуфорије, различите. Када изгубимо ништа не ваља, што је можда и нормално, а када побиједимо, причамо све најбоље”, рекао је Просинечки за Анадолију по доласку у Торино.

Истакао је да ће играчи и стручни штаб дати све од себе да у Торину одиграју што боље.

”Видим, сви су нас већ некако прецртали, да више немамо шанси. Није тако! Има још пуно утакмица до краја. Надам се да ћемо бити пуно, пуно бољи против Италије”, истакао је Просинечки. 

”Пјанић ће играти против Италије (након што је одрадио суспензију у Финској). Он значи јако пуно за нас и нашу игру. Видјећемо како ће то све изгледати. И данас имамо тренинг. Кратко вријеме, само два дана до велике утакмице, али сам увјерен да ће против Италије бити пуно боље”, додао је селектор БИХ.

Просинечког, каже, није изненадио синоћњи тријумф Италије у Грчкој (3:0).

”Гледали смо утакмицу. Јако брзо су дали голове и шокирали Грке. Шокирали или не, побиједили су заслужено. Италија је добра репрезентација. Након што нису отишли на Свјетско првенство у Русију, траже пут до новог великог такмичења. Велика фудбалска нација”, рекао је Просинечки.

Упркос томе, селектор БИХ је оптимиста.

”Увијек сам оптимиста. Такав нам је био дан у Финској, шта да радимо. Фудбал је такав и дешавају се такви порази. Одиграли смо баш лоше. Кажем, имамо два дана за анализу, можда је премало, али вјерујем да ћемо бити добри и да можемо направити добар резултат у Торину.”

Други и посљедњи тренинг уочи сусрета са ”азурима” репрезентативци БиХ имаће сутра од 19.30 часова на "Алијанц Арени" у Торину.

Утакмица четвртог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 између Италије и БиХ играће се у уторак, 11. јуна, на једном од најмодернијих европских стадиона "Алијанц Арени" у Торину, капацитета 41.000 сједећих мјеста, од 20.45 часова.

Послије три одиграна кола, Италија је лидер у квалификационој групи са максималних девет бодова. Друга је Финска са шест, БиХ и Грчка имају по четири, Јерменија три, док је Линтенштајн без бодова. 

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јацкие67

10.06.2019 11:31

Немогуца мисија.

ОДГОВОРИТЕ