Звезда продаје Симића за 1.750.000 евра!

Чека се само „папир“ из Беча. . .

Фудбал 09.06.2019 | 21:43
Звезда продаје Симића за 1.750.000 евра!
Крилни везиста Црвене звезде Вељко Симић није данас кренуо са остатком екипе на базични део припрема на Златибор, под изговором да има свадбено венчање код блиског члана фамилије. Међутим, све указује да би некадашња ведета Звездине „класе 1995“ могла у догледно време да напусти Маракану на дужи период.

Руководство Црвене звезде је закопчано по том питању, али Вељко Симић би могао матичном клубу да донесе први озбиљни приход у летњем прелазном року. Рапид из Беча показао је огромно интересовање за некадашњег члана Базела и не би било изненађење да Симић каријеру настави у иностранство.  Посебно што у Звезди „само“ још чекају папир са званичном понудом. Одговорни са Маракане су добили уверење да је Рапид из Беча спреман да за обештећење искешира 1,75 милиона евра. Део те суме припао биСимићевом бившем клубу, Земуну, који га је продао Црвеној звезди за 200.000 евра и 20 посто од наредне продаје.

Симић је на Маракани имао сезону пуну успона и падова. Статистички је имао одличан учинак, посебно када је реч о утакмицама домаћег првенства. На 28 мечева постигао је осам голова и уписао седам асистенција. Међутим, остао је без конкретног удела у утакмицама са великим улогом. Тренер Милојевић га је, примара ради, у Салцбургу заменио већ у 36. минуту.

И поред тога Симић је имао статус стандардног играча до мартовског дербија. После тога је шансу добијао на кашичицу.

Управо због тога на Маракани цифру од 1.750.000 евра могу да означе као одличну. Посебно, што је Црвена звезда на крилним позицијама јако попуњена.

Рапид из Беча је и поред великих улагања имао сезону за заборав. Није успео да се пласира у плеј-оф домаћег такмичења. Августа прошле године довели су у том тренутку повременог репрезентативца Србије Андрију Павловића за 1,3 милиона евра.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар