Видео: Нема смјене, Кокезино извињење нацији!

"Утакмице су се губиле и раније и губиће се, извињавам се грађанима Србије!" Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза је причао о томе коме иде одговорност за дебакл "орлова" против Украјине.  Селектор Крстајић водиће екипу и у понедељак. Председник ФСС позвао све да подрже тренера и екипу, уз извињење због Украјине. Новинарима није било омогућено да питају.

Фудбал 09.06.2019 | 14:45
Видео: Нема смјене, Кокезино извињење нацији!
Младен Крстајић остаје селектор бар до понедељка и утакмице против Литваније (понедељак, 20.30 часова).

Председник ФСС Славиша Кокеза обратио се у недељу јавности и на конференцији на којој није било дозвољено поставити питања рекао да је потребно да сви стану иза селектора и "орлова".

Он је нагласио да је свестан срамотног наступа репрезентације у поразу у Украјини и најавио да ће све учињено бити предмет анализе Извршног одбора ФСС, али после утакмице против Литваније.

"Замолио бих да сва питања и недоумице и све што вас занима слободно питате после утакмице са Литванијом. На свако питање и ваше размишљање ћемо одговорити ја, Марко и Ненад. Све критике, ставове које имате изнесите после утакмице против Литваније", изјавио је Кокеза у Старој Пазови, где је изашао на конференцију у друштву потпредседника Савеза, Ненада Бјековића и Марка Пантелића.

"СРАМАН ПОРАЗ, НЕДОПУСТИВА ИГРА"

У осврту на "петарду" против Украјинаца, Кокеза је критиковао све у Савезу и репрезентацији, почев од себе. 

"У име ФСС и у своје лично име, као и Ненадово и Марково, као и стручног штаба и фудбалера Србије, извињавамо се нацији и грађанима Србије због дебакла који смо доживели у Украјини због лоше утакмице и срамног пораза. Мислим да је то нешто што је недопустиво за репрезентацију и играче", изјавио је Кокеза.

Први човек ФСС рекао је да начин на који је доживљен пораз не сме да се понови и нагласио да би играчи требало да играју боље за репрезентацију него за клубове.

"И раније се губило, било је и биће пораза и то није спорно, али је спорно за мене и нас из Савеза начин на који се изгубило. За то одговорност има и руководство ФСС на челу са мном као и стручни штаб и играчи. Залагање на терену, борбеност за национални дрес и начин на који је то било у Украјини више не може да се понови у нашој репрезентацији", додао је он.

За крај, Кокеза је позувао читаву јавност да подржи "орлове".

"Да сви заједно победимо Литванију. То је предуслов свих предуслова да у наставку квалификација успемо да изборимо пласман на Европско првенство, што је једини приоритет Савеза. Верујем да наши фудбалери то могу да ураде и да ће то у наредним утакмицама показати", поручио је први човек ФСС.



Живот иде даље, а Србија?

После свега, Крстајић је у Лавову поручио: "Оставке нема, живот иде даље". Да ли и "орлови" иду иду даље или тапкају у месту? То је већ питање...

Као асистент Славољуба Муслина, који је добио отказ у децембру 2017. после избореног директног пласмана на Светско првенство у Русији, Крстајић је прво преузео тим као вршилац дужности, а потом је промовисан и у шефа стручног штаба сениорског тима Србије.

Уз неколико нерешивих сукоба са стандардним првотимцима, од којих су Матија Настасић и Лука Миливојевић одлучили да не наступају за национални тим док је Крстајић селектор, а директор Ковачевић им поручио да је то, онда, крај, бивши репрезентативац који до преузимања селекторске дужности није самостално радио као тренерелиминисан је у првом кругу Мундијала, изборио пласман у виши ранг у Лиги нација и на старту квалификација за ЕУРО 2020 освојио бод на два гостовања у Португалији и Украјини.

Србија у понедељак од 20.45 дочекује Литванију на Стадиону "Рајко Митић":

Пораз у Лавову од 5:0, уз непријатно лошу игру нашег тима, био му је пети и најубедљивији у досадашњих 16 наступа на клупи. Србија са њим има скор 7-4-5 уз гол-разлику 23:19 укупно, односно 5-3-3 и 14:14 у такмичарским сусретима.

"Орлови" су од Муслиновог одласка са клупе победили Костарику једном, а Литванију и Црну Гору два пута, док су поразе доживели од Швајцарске, Бразила и Украјине.

Извор: мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цудно

09.06.2019 15:01

Када криминалци воде ФСС , овакве изјаве су оцекиване , сви у Европи играју фудбал , осим Србије , и за овакве криминалце је ово сасвим нормално .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

09.06.2019 15:57

нормално је да ви будете у затвору а да фудбалом воде људи лојо несто знсју ал ви смијените мислина поставите крстајица јел је он добар послушник и велики полтрон нисам очекивао да,је тако г...о од цовјека!!! српски фудбал репрезентација је једна к...а морам се тако изразити смјена прво антица који је направио бренд и ово са муслином је циркус!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 16:48

цак не мозе нико ниста ни да пита мафију

Name

Ово

09.06.2019 20:07

"ЛУДИЛО" мозе само у Србији ! Нико није одговоран за пропаст, 5-0 ??? О' ебем вам образ, покварен !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФсС

09.06.2019 20:13

Ви нисте нормални, од - до !

ОДГОВОРИТЕ