Његош стигао у породицу Глуховић

Брачни пар Маја и Ненад Глуховић из рогатичког села Божине добили су 11. дијете - сина Његоша, те према ријечима мајке, више не планирају проширење породице.

Република Српска 09.06.2019 | 13:38
Његош стигао у породицу Глуховић
Прво дијете, сина Богдана, Глуховићи су добили прије двадесет година. Затим су се рађали Невена, Сузана, Горица, Драгољуб, близанци Душан и Душица, Снежана, Јованка, Данијела и недавно Његош.

Велику подршку пружају им Општинска управа Рогатица и Центар за социјални рад. Њихови представници посјетили су Глуховиће и уручили им основне животне намирнице, као и 1.000 КМ, дар начелника општине Милорада Јагодића, објављено је на сајту општине Рогатице.

Овако бројној породици потребно је много тога и свака помоћ је добродошла, али су они веома скромни и задовољни оним што имају.

Маја истиче да је син Богдан запослен у Оружаним снагама БиХ и да помаже колико може.

"Имамо четири краве, млијеко, сир и кајмак за наше потребе. Планирамо да правимо шталу и жеља нам је да имамо десет крава. Тада ћу моћи продавати млијеко што ће нам бити од велике користи", испричала је Маја.

Директор Центра за социјални рад Марина Ћосовић каже да често помажу овој породици.

"Сваком акцијом коју организујемо они су обухваћени, а кроз пројекат социјализације сваке године неко од дјеце иде на море", рекла је Ћосовићева.

Оцјене и владање малих Глуховића у школи су за примјер, а жеље су има веома скромне.

На питање шта би жељела да има, десетогодишња Душица је одговорила "још крава". И жеље браће и сестара не разликују се од њених, што показује да је и у данашње вријеме могуће његовати истинске животне вриједности.

Глава многобројне породице, отац Ненад је борац прве категорије, а зарађује радећи за надницу да би породици обезбиједио храну, док се Маја, уз велику помоћ дјеце, брине о домаћинству.

Мају је мајка напустила по рођењу 1981. године, а одгојила је бака. Имала је жељу да има многобројну породицу, која јој се и остварила.

(Срна)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Зар не!?

09.06.2019 11:52

Па ваљда треба да има пензију од дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реx

09.06.2019 11:55

Нек се рађају,али нико данас од доктора,приватника нема много дјеце,једно или двоје.Тако да праве сиротињу и вјероватно нису образовани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

09.06.2019 12:51

скупштина да изгласа закон да овакве породице имају највишу пензију у РС, а ти Реx мислиш да си богат ако имаш пара и диплому, богатство је нешто друго...глупане

Name

Ре БЛ

09.06.2019 13:40

Ти мисли да сам глупан,на основу ове поруке,али није битно одакле си мора бити богати људи материјално,колико имају дјеце?Колико имају Политичари у Републици Српској,доктори,судије,интелигенција?Само да ти казем немам пара а ни диплому купљену...

Name

Подриње

09.06.2019 13:41

Засто мислис да само необразовани људи праве велику породицу? Ти доктори и инзињери и поред новца и сколе гањају јос новца и кариеру Знам породицу из Зворника која има 6 теро дјеце обадвоје родитеља образовани . На залост глава породице је морао просли мјесец отици на други крај свјета да би мога све то одсколовати . Јер дрзава нема слуха за све то

Name

Ре Подриње

09.06.2019 15:01

Отишао на крај свијета,па ето ти цијене.Данас хоће по рођењу све да имају дјеца.Јесу рађали после 2.СВ.рата зато ми постојимо,али то је прослост.Ја знам само поремећене назалост који имају 3 и висе дјеце,та дјеца видим каква су.А ми смо народ који ће брзо нестати.

Name

Ма немој

09.06.2019 17:29

А политицари и доктори разлицитих врста махом праве имбециле и изумире им лоза сто и није нека стета. Једино људи који имају љубав у срцу су у стању да имају велике породице. Изродима Бог не даје пород а ако и има несто то је цесто закрзљало или умно поремецено.

Name

Дора.

09.06.2019 18:21

Вода нађе себи пут кудаће прочи заобилази и прескаче Камење, Дјеца ће наћи Себи пут и могу боље прочи кроз живот него високо шковани.

Name

Породица

09.06.2019 12:11

Свака част овим људима, показали су да су љубав према дјеци и поштовање према породици, побјеђује све препреке. Показали су да се не боје глади, да су спремни радити и успјети. Такође су показали да су дјеца из вишебројних породица јако скромна, васпитана и ненаметљива. Нека су сви скупа живи и здрави, да заједничи успију у животу, под окриљем љубави и породичне слоге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

09.06.2019 13:01

Свака част за коментар! Породица је основна ћелија друштва!

Name

Бањалука

09.06.2019 12:50

свака цаст па ваљда би и ова наса власт требала да залосли оца да има стално запослење да храни своју породицу а не да само прицају и обецавају и грабе себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

09.06.2019 13:46

Одговор за реx. Доктори и тзв бизнисмени су себични људи да нису имали би више дјеце али онда нема мора и многи други одрицања , Али то њихово једно дјете исто буде себично јер тако је одгајано и кад дође у старост требао би му брат или сестра а оних нема. Друго мислим да ти ниси баш образован а ни ти твоји доктори после другог св рата било је по десетеро дјеце и сви су били професори магистри доктори итд А сад од ти доктора и бизнисмена дјеца купе дипломе али незнају да се неможе све купити то ћа видјети кад тад. Ови родитељи су мирнодопски хероји и то би држава требала препознати и невидим што је ово дјете другачије од дјетета тзв богаташа са једним дјететом е они су сиротиња нека је ово дјете живо и здраво оно његова браћа и сестре и родитељи и ово ће сигурно битидобар човек кад одрасте.

Name

Ре

09.06.2019 14:08

Па нико га погледати неће,осим што ће га звати мозда да ради теске физицке послове.Зао смо народ,попови грабе себи а могли би много више.

Name

Дундо Мароје

09.06.2019 14:04

Малом Његосу и цијелој породици од срца зелим да их драги Бог цува! Свака цаст храбрим родитељима! Ако сам добро процитао,у новине су доспјели ради бројности породице а не због тразења помоци! Људи постено раде и мислим да нема мјеста неким осудјујуцим коментарима! Овим људима свака цаст ,нека их Бог позиви а да смо у некој уредјеној дрзави....све би било другације! Све похвале за Рогатицу,бољи сте него БИХ заједно! Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

09.06.2019 17:31

Тако је, Бог их благословио а и вас

Name

ММ

09.06.2019 19:50

Нека им драги Бог подари здравља,среце и радости.Браво за храбру породицу.

Name

Стојан

09.06.2019 18:58

Нека вас све среца прати и Бог цува.Ви сте богати људи ,ви сте понос Спског рода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјц

10.06.2019 03:06

НИЈЕ БОГАТ ОНАЈ СТО ВОЛОВА ИМА ВЕЦ ЈЕ БОГАТ ОНАЈ СТО СИНОВА ИМА НЕКА ЈЕ ГОСПОД УЗ ТУ ПОРОДИЦУ А БОГМЕ И ДРЗАВА ТОПЛИНА ПОРОДИЦЕ УВЈЕК ЈЕ БИЛА СВЕТИЊА СЛАВА ГОСПОДУ

ОДГОВОРИТЕ