РК Борац м:тел неће бити дио циркуса!

У клубу из Бањалуке питају се како је могуће да су све одлуке Рукометног савеза БиХ доношене у корист РК Извиђача и да ли неко жели да се шампион ријеши ван терена или на спортском борилишту.

Остали спортови 09.06.2019 | 17:36
РК Борац м:тел неће бити дио циркуса!
Рукометна сезона у Премијер лиги Босне и Херцеговине улази у сами финиш, али цијели ток сезоне обиљежиле су контроверзе и неправилности, на које су указивали многи клубови бх. елите.

Тако је, због проблема у Рукометном савезу БиХ, али и одбијања Извиђача да наступи у домаћој лиги, почетак сезоне неколико пута одгађан, заказавани су нови датуми, што је и те како утицало на припреме клубова, који нису знали да ли ће и када почети првенство.

Када је коначно све дошло на своје мјесто, у НБА ритму одиграно је комплетно првенство. Практично на свака три дана, рукометаши су морали на терен, али не и Извиђача, чији играчи су имали паузу по завршетку наступа у СЕХА лиги, чиме су додатно стекли предност у односу на клубове који су изборили плеј-оф.

А тај плеј-оф посебна је прича.

У Пропозицијама такмичења јасно је наведено да "у плеј-офу предност домаћег терена имају екипе које су боље пласиране у првом дијелу такмичења", а по завршетку лигашког дијела сезоне, одлучено је да Извиђачу припадне број 2, иако клуб из Љубушког није ни учествовао у том истом такмичењу.

Поставља се питање како су "скаути" могли добити предност испред клубова који су заслужено, играма на терену, осигурали бољи пласман од њих уочи старта плеј-офа?

Не треба заборавити ни нерегуларне услове у којима је одигран реванш меч полуфинала доигравања између Извиђача и Слоге, након чега су Добојлије упутиле жалбу Савезу, али она није усвојена, него је клуб из херцеговине само новчано кажњен.

Први човјек Слоге Војислав Рађа тада је у изјави за наш портал објаснио све оно што се дешавало у Љубушком.

"Мало је рећи да су то биле неправилности, то више спада у домен нерегуларног. Све је одрађено мимо прописа, није било семафора, мјерача времена, штоперице... Правила јасно кажу: ако домаћин не обезбиједи услове за одигравање утакмице, губи меч службеним резултатом. Семафор мора да се провјери 15 минута прије почетка утакмице, то чине делегат и судије, другачије је ако до квара дође током утакмице. Ми смо се жалили на све то прије почетка утакмице, они су пет пута звали комесара који је рекао да се утакмица мора одиграти. Најмање је битно јесам ли ја у финалу или не, да ли је Слога тамо или не, већ треба да се све одради регуларно и у складу са Пропозицијама. Већ неколико година уназад се фаворизује Извиђач и то се и синоћ видјело'', рекао је тада Рађа.

Затим долазимо до финалне серије плеј-офа, Борац м:тел - Извиђач.

А кад је већ елиминисао Грачаницу, која је први дио сезоне окончала на првом мјесту, зашто Борцу м:тел није додијељен статус првопласираног клуба, чиме би стекао предност домаћег терена у финалној серији, питају се у бањалучком клубу.

Челници "црвено-плавих", због заузетости дворане "Борик" прошле суботе, жељели су да помјере меч за недјељу, како не би морали играти у знатно мањој дворани "Кампуса".

Све је урађено у складу са прописима, у редовима Борца м:тел учинили су све како би се овај меч одиграо у правој спортској асмосфери, али из Извиђача нису имали слуха за овај приједлог, апострофирајући да желе играти у суботу, како је то по Пропозицијама стриктно одређено.

Реванш меч у Љубушком одигран је по плану, у суботу, док је трећи меч, по календару, требало да се игра у сриједу.

Али, овај пут, Пропозиције такмичења су нарушене.

Тек по завршетку синоћње утакмице у Херцеговини, дакле око 22 часа, експедицији Борца м:тел саопштено је да се трећи меч неће играти у сриједу, како је још прије почетка плеј-офа заказано, него дан раније.

Оваква одлука затекла је челнике бањалучког клуба, који нису могли вјеровати да су челници Савеза, али и људи из Извиђача, одлучили без њихових сазнања и пристанка да се изврши измјена датума одигравања меча, а све под наводним изговором да тог дана репрезентација Босне и Херцеговине игра меч квалификација за Европско првенство против Бјелорусије.

"Ово што су урадили није хумано и срамота је да се нешто овакво дешава. Иако ја као индивидуалац не могу да одлучујем о томе, сигуран сам да Управни одбор Борца м:тел неће дозволити да буде дио овог циркуса. Одржаћемо хитну, ванредну сједницу УО јер име Борца м:тел мора се поштовати. Борац м:тел је име и нећемо дозволити да се неко игра с њим", поручио је директор "црвено-плавих" Владимир Бранковић, нагласивши да постоји могућност да одлучујући сусрет уопште не буде одигран!

Ако је већ одлучено да се "мајсторица" игра у уторак, поставља се питање зашто нико од људи из Савеза, нити из Извиђача, раније то није саопштио Бањалучанима, него се чекало до синоћ.

У том случају, Бањалучани би вјероватно остали у далеком Љубушком, не би се ни враћали у град на Врбасу, преваљивали више од 1.000 километара у неколико дана и додатним напорима излагали играче, који су синоћ одиграли 53. меч у сезони.

Овако, експедиција Борца м:тел, која је јутрос у четири часа допутовала у свој град, имаће само дан одмора, а већ у понедјељак мораће на ново дуго путовање.

Не треба пуно укључивати логику и закључити коме таква одлука највише одговара...

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бањалуцанин 88

09.06.2019 15:59

"...Челници "црвено-плавих", због заузетости дворане "Борик" прошле суботе, жељели су да помјере меч за недјељу, како не би морали играти у знатно мањој дворани "Кампуса"....: Зар ти исти целници раније нису знали да је тог дана текма??? Засто је термин уступљен неком другом? Не видим, у овом слуцају, кривицу Рукометног савеза БиХ. Узгред, да ли је на целу и овог клуба неко од Додикове родбине?

ОДГОВОРИТЕ