Рикардо поскупио, Партизан тражи 5.000.000!

Јавио се клуб који је купио Леонарда, чекају се Кинези. . .  Црно-бели верују да ће, после Страхиње Павловића, завршити још један трансфер.  4 милиона за Рикарда? Партизан није задовољан. . .  Да ли ће послије Леонарда још један црно-бијели голгетер отићи у Сауди Арабију.

Фудбал 09.06.2019 | 21:24
Рикардо поскупио, Партизан тражи 5.000.000!
Трансфер Страхиње Павловића у Јувентус је практично готов. Слиће се у Хумску бар 5.000.000 евра у цугу и још 2.000.000 кроз бонусе, међутим, то није све од очекивано великих послова Партизана у предстојећем прелазном року. Осим младог штопера за продају је планиран и први стрелац тима, Рикардо Гомеш, чији одлазак би могао да донесе црно-белима скоро једнак новац као 18-годишњи дефанзивац.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, освајач Купа Србије добио је понуду у реону од око 4.000.000 евра. И то из Саудијске Арабије. Од клуба с којим је већ сарађивао кад је продавао Леонарда да Силва Созу. У питању тамошњих гигант, Ал Ахли, 11 пута шампион државе, који већ три сезоне не успева да се врати на трон и тражи појачања да коначно успе у тој мисији. Како се може чути, један од избора Арапа је баш Рикардо.

Ово је други пут у само неколико месеци да за бившег шпица португалског Насионала стиже понуда са Блиског истока. На Топчидерском брду су тад уверавали да су одбили понуду вредну баш 4.000.000 евра из Саудијске Арабије (без помињања клуба), али нису желели да пусте Рикарда под образложењем да не би имали класичног шпица за наставак сезоне. Испоставило се да је Гомеш играо све до краја, добацио је до 26 голова у свим такмичењима сам себи подигао цену. Шушка се да је због те експлозије, а био је прецизан 12 пута минулог пролећа, повећао вредност, па сад челници Партизана за његову слободу траже 1.000.000 више него зимус. Укупно 5.000.000. И то одмах, без рата или одлагања, како би новац који би добили могли брзопотезно да уложе у куповину новајлија, пре свега на крилним и нападачким позицијама.

Остаје отворено питање да ли се Рикарду Гомешу сели у арапски свет. Има 27 година и ово лето представља једну од последњих шанси да се, евентуално, опроба у некој јачој европској лиги. Проблем је само што са тих дестинација не стижу понуде. Бар не оне висине које би задовољила Парни ваљак. Зато одлазак у Саудијску Арабију делује реално, нарочито ако се зна да посао Ал Ахлију покушава да поквари још један тамошњи клуб, Ал Вахда.

Оно што се у Хумској, ипак, чека јесте да Арапи повећају понуду на 5.000.000 евра или да се јави неки послодавац са кинеског тржишта, а и то се помиње као могућност, па да трансфер добије обрисе извесног. У међувремену, очекује се да Рикардо доће у Београд и 13. јула се јави Сави Милошевићу на почетку припрема, с тим да је тешко очекивати да ће и после лета бити становник Србије. Ако је већ толики новац у игри.



Партизан је 8. јуна 2018. године промовисао Рикарда Гомеша као ново појачање клуба. Послије тачно годину дана проведених у Хумској, најбољи стрелац црно-бијелих у прошлој сезони, налази се пред излазним вратима.

Тренер "парног ваљка" Саво Милошевић најавио је по завршетку сезоне продају стаменог нападача, а понуде за 27-годишњег голгетера не мањкају у овом тренутку.

Једна таква стигла је на адресу Партизана из Саудијске Арабије. Партизан је прије двије године завршио добар посао са Ал Ахлијем, када је екипи из Џеде продао Бразилца Леонарда, а Арапи сада желе и Рикарда Гомеша.

Наиме, према нашим сазнањима, клуб који тренира хрватски стручњак Бранко Иванковић спреман је да црно-бијелима исплати четири милиона евра за репрезентативца Зеленортских Острва. Међутим, та цифра за сада није довољна за коначни договор, јер у Хумској сматрају да Рикардо Гомеш вриједи барем још милион више.

Рикардо Гомеш је одиграо одличну сезону у Партизану и у потпуности оправдао очекивања, јер је на 36 утакмица постигао 20 првенствених голова. На листи најбољих стријелаца Суперлиге заузео је друго мјесто иза Нермина Хаскића (24).

У Хумску је стигао као слободан играч, а уговор са Партизаном има до 2021. Уколико Београђани постигну договор са Ал Ахлијем, било за четири или пет милиона, сигурно ће добро профитирати.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар