Дабовић: Циљ је да прођемо групу, а послије...

. . . је све могуће! Кошаркашица Србије Ана Дабовић рекла је да се нада добром резултату на предстојећем Европском првенству.

Кошарка 09.06.2019 | 09:58
Дабовић: Циљ је да прођемо групу, а послије...
"У дресу наше репрезентације осећамо се најлепше. Тада смо најпоносније јер представљамо нашу земљу. Тако ће бити и сада са овим новим дресом. Много је важно на који начин ћемо да носимо тај дрес. Имам два урамљена дреса, један са Европског првенства и други са Олимпијских игара, а надам се да ћу урамити и овај", рекла је Дабовић новинарима после промоције новог дреса кошаркашких репрезентација.

Кошаркашице за три недеље очекује Европско првенство, које заједно организују Србија и Летонија, а српска селекција играће у Зрењанину у групи Д са Белгијом, Белорусијом и Русијом.

"Чињеница је да смо у најтежој групи, али мислим да треба да будемо концентирсане на себе. Трудимо се да будемо спремне. Ако све девојке буду здраве, верујем у добар резултат, а то је надам се одлазак на Олимпијске игре следеће године", навела је Дабовић.

На Европском првенсту 2015. године Србија је направила велики успех освојивших златну медаљу, а Дабовић истиче да би волела да се то понови и ове године.

"Мислим да бисмо сви волели да то урадимо. То би било остварење сна пред нашим навијачима. Треба ићи корак по корак, утакмицу по утакмицу. Први циљ је да прођемо групу, а после је све могуће".

Она је истакла да јој је драго што се Марина Маљковић вратила на чело репрезентације. "Са њом смо остварили највеће успехе у женској кошарци. Надам се да ће то бити и сада". Дабовић сматра да играње пред домаћом публиком носи дозу одговорности.

"Мени је то мотив више. Увек сам волела да играм пред нашом публиком. Велика је одговорност, можда то доведе до оптерећења код девојака, али верујем да нас стручни штаб добро припрема да то не дозволимо", закључила је Дабовић.

Европско првенство за кошаркашице почиње 27. јуна и трајаће до 7. јула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар