Прва побједа Србије у плавим дресовима!

Репрезентативке Србије, заиграле у новој гарнитури.  Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Словачке са 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14) у припремном мечу за Европско првенство.

Кошарка 09.06.2019 | 09:20
Прва побједа Србије у плавим дресовима!
Србија је поново плава.

Неколико дана после промоције нове, а заправо старе - тамније боје дреса наше репрезентације, први пут смо видели како та опрема изгледа на нашим кошаркашицама.

Изабранице Марине Маљковић истрчале су у суботу на пријатељски меч у дресу какав наши национални тимови годинама нису носили у кошарци. И донео им је добар резултат.

Србија - Словачка 93:60

Наше играчице савладале су старе ривалке у склопу припреме за Европско првенство које ће бити одржано и у Србији, од 27. јуна до 9. јула.

То ће бити и премијера сениорских тимова Србије у плавој боји, у којој су наше селекције остваривале највеће успехе.

Репрезентација Србије је од самог почетка меча наметнула агресиван ритам и стигла је до вођства од 12:5 у четвртом минуту. Словачка је узвратила брзом игром и прецизним шутем за три поена, па су кошаркашице Србије на први мини одмор отишле са плус шест (22:16).

Србија је до прве двоцифрене предности стигла у 14. минуту, после сјајне акције коју је завршила тројком Невена Јовановић. Тада је било 30:20.

После нове тројке коју је погодила Јелена Брукс, Србија је отишла на 36:22. До краја полувремена лепим акцијама Чађо, Дабовић и Брукс довели су Србију и до 26 поена вишка (53:27). Резултат је на крају првог полувремена био 53:30.

Највећу предност у трећој четвртини Србија је имала у 28. минуту када је било 73:39, док је тај део игре завршен резултатом 77:46. Ствари се нису промениле ни у последњих десет минута, када је Србија агресивном игром успела да одржи високу предност и на крају да слави са 93:60.

"Радимо и то је све. Наша генерална проба за ЕП биће у Француској следеће недеље. Тамо ћемо одиграти три утакмице против Француске, Турске и Русије које су потпуно друга класа и онда ћемо знати нешто више о нама", рекла је селекторка Марина Маљковић.

"Босна и Словачка без својих водећих играчица нису реалан противник. Оба тима су нам значила пуно у смислу борбености, јер играју грубу кошарку која се очекује на овом првенству и зато смо их бирали у уводним утакмицама да бисмо од старта знали шта нас чека", рекла је додала је она.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар