Доминик Тим тражио одлагање финала: Ово није фер!

Аустријанац и сарадници замолили судије да меч за титулу Ролан Гароса буде померен за дан. Добили су очекиван одговор.

Тенис 08.06.2019 | 21:41
Доминик Тим тражио одлагање финала: Ово није фер!
Сменила су се два дана, неколико "годишњих доба" и после заиста велике борбе други финалиста Ролан Гароса ипак је постао Доминик Тим.

Новак Ђоковић је у дуелу против Аустријанца испустио шансу да поново освоји "Ноле слем", односно да истовремено буде владар сва четири гренд слем турнира. После меча, одиграног по киши, сунцу и јаком ветру, светски "Број један" рекао је да је разочаран условима и да нешто слично није доживео на шљаци, уз честитке ривалу.

Са друге стране, Тим је након дуела такође био исцрпљен, али и наравно задовољнији, јер је победио и заказао меч против Рафаела Надала, за титулу.

Ипак, недуго после дуела, Тимов тренер Николас Масу и сарадници отишли су код надлежних и замолили да недељно финале буде померено, јер је Аустријанац већ неколико дана на терену без одмора, за разлику од Рафаела Надала.

Међутим, добили су негативан одговор.

"Ишли смо код судија и питали да ли може да игра у понедељак, јер игра већ четири дана заредом. Рекли су нам да нема шансе", рекао је некадашњи чилеански тенисер за "Еуроспорт".

Однос у међусобним мечевима Шпанца и Аустријанца је 8-4 за Надала.

"За разлику од ривала у финалу, који је у четири дана одиграо само један меч, Доминик је морао свакодневно да игра. То није равноправна ситуација и то није фер", додао је Масу, ширећи руке.

Тим неће имати лаку припрему за своје друго гренд слем финале - на истом месту на којем је прошле године одиграо и прво.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар