У стану нађено опроштајно писмо?

Професор математике у Средњој саобраћајној школи у Сарајеву Алмир Бркић (38), његова невјенчана супруга Ламија Селимовић (38) и шестогодишња кћерка Фатима Бркић погинули су у стравичној саобраћајној несрећи која се јуче у 7. 55 догодила у тунелу Игман на аутопуту Влаково – Лепеница.

Босна и Херцеговина 08.06.2019 | 18:06
У стану нађено опроштајно писмо?
Тешке повреде задобио је њихов малољетни син Б. Б. који је збринут у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву. Увиђај су обавили припадници Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, јер се несрећа десила на подручју општине Кисељак.

– Преврнуо се аутомобил “форд” и том приликом смртно су страдале три особе, двије пунољетне и једно дијете. Такође, друго дијете, које је било у аутомобилу, задобило је повреде и пребачено је у КЦУС. Увиђајем је руководио дежурни тужилац СБК – рекао је Хасан Хоџић, портпарол Министарства унутрашњих полова СБК.

Према незваничним информацијама, повријеђени дјечак, иако има вишеструке повреде, ван је животне опасности и наводно је од силине удара испао из возила, што му је највјероватније спасло живот.

“Форд” у којем су били настрадали, на улазу у тунел ударио је у зид те се одбио у унутрашњост тунела и преврнуо се. Љекари Хитне помоћи на мјесту догађаја могли су само констатовати смрт Бркића, његове супруге и кћерке.

Поједини медији објавили су дан раније информацију да је Бркић имао фалсификовану диплому Природно-математичког факултета Универзитета у Сарајеву. Како незванично сазнаје Аваз, у возили су пронађене неке дипломе.

Претрес стана

Оно што случају даје једну сасвим другу конотацију јесте информација која је незванично речена Авазу. Полиција Средњобосанског кантона, наиме, ради утврђивања узрока стравичне несреће уско је сарађивала с полицијом у Вогошћи. Разлог томе, како је рекао извор из истраге, јесте што је у стану Алмира Бркића у улици 24. јула у вогошћанском насељу Росуље пронађено његово опроштајно писмо.

Истражиоцима је додатно индикативно било то што на мјесту несреће није било трагова кочења, што је заинтригирало полицију. Каснијим испитивањем комшија и познаника страдале породице, откривена је још једна индикативна чињеница – у Бркићевом стану јуче ујутро интервенисала је и екипа “Сарајевогаса” због цурења плина. Додатно, стан је био откључан, а кључ у брави.

Укључен плин

Ову информацију потврдиле су јуче и његове комшије, испричавши, такође, да су припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево обавили увиђај у стану. 

Хусеин Хаџиавдија, представник станара зграде у улици 24. јуна на броју 40, рекао је да је Бркића видио јуче ујутро прије несреће.

– Био је члан кућног савјета и заједно смо обављали послове везане уз одржавање нашег улаза. Видио сам га јутрос (јучер, оп. а.) када је изашао из зграде. Ништа није указивало на то да ће се десити трагедија. Кажу да му је у стану остао укључен плин на пећи и на поласку је заборавио закључати и стан. Кључ му је остао у вратима. Звао је једног од комшија да му искључи плин и закључа стан – рекао је Хаџиавдија.

Стан број 26, који је на трећем спрату зграде, након полицијског увиђаја је запечаћен. Како се сазнаје од извора из истраге, истражиоци у Сарајеву интензивно ће наставити истрагу упоредо с колегама из Средњобосанског кантона.

Колеге у шоку

Због трагедије која се десила на аутопуту А-1, гдје су смртно страдали професор математике у Средњој саобраћајној школи у Сарајеву Алмир Бркић, његова супруга и малољетна кћерка, из управе ове средњошколске институције стигло је обавјештење о одгађању прославе матурске вечери. У шоку због погибије колеге, у школи нису жељели давати никакве изјаве.

Дан жалости у Вогошћи

Општински начелник донио је одлуку да ће Општина Вогошћа прогласити Дан жалости на дан када буде сахрана настрадалим члановима породице Бркић. Из кабинета начелника јуче је саопштено да је Вогошћа остала шокирана овом трагедијом.

– Алмир Бркић радио је као професор математике у Средњој саобраћајној школи, а обављао је и дужност предсједника Савјету родитеља у Основној школи “Захид Баручија”, коју је похађао његов син, а кћерка је требала похађати од септембра. Био је активан и у свом комшилуку, па је у џемату Благовац организовао инструктивну наставу из математике – наведено је из кабинета начелника.

Ламијиној родици позлило

Ламија Селимовић, која је настрадала у јучерашњој несрећи, поријеклом је из Фојнице. Тачније, из мјеста Плочари Поље на самом улазу у Фојницу из правца Кисељака. Породица и родбина нису се оглашавали. Комшије, такође, нису биле расположене за разговор, али кажу да је и њих цијела ситуација погодила.

– Туга, нема се шта причати, рекоше и да јој је родици позлило кад је чула за ову вијест. Ламија је била фина дјевојка, као и цијела породица. Удала се и живјели су у Вогошћи. Један брат, Ахмед, голман је негдје вани, други, Незир, ради у “Реумалу”. Мислим да је она завршила медресу. Ма шта сада причати кад их нема – рекао је један од комшија, који није хтио пред објектив нашег репортера.

(Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вјеруј

08.06.2019 22:23

Јој, боже није вриједно да погазиш туђе животе, зашто људи не прихвате своје грешке и наставе са животом. Јадно дијете, јадно мало дијете, претужно, претужно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Вјеруј

09.06.2019 11:24

Сад је претузно а да је зив било би пљување пљување до смрти сто сваки дан радите ко код немисли као ви или погријеси.

Name

Вјерујте да је тако РЕ

09.06.2019 19:41

Па види се ко овдје пљује на кога. И даље мислим, сматрам, јер знам да је претужно одузети живот свом дјетету или било ком другом бићу. Нико нема право то да учини. Срамота и ужас шта ви поредите.

Name

ре

10.06.2019 07:35

Кукавица ако је решио убити се зашто и своје најмилије

Name

СТРАСНО

10.06.2019 06:17

Без обзира о каквом се добром и узорном цовеку ради страсно је ста је он себи дозволио. Због, ако је то тацно, једног свог непромисљеног потеза повести комплетну породицу у смрт. То је био само његов грех и није смео себи дати за право да глуми бога. Ипак треба се уздрзати од теских коментара због сина који са свим овим треба да зиви. Па ако мозе да му не отезавамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ово је крив злотвор конаковић

10.06.2019 22:31

И његова министарка богунић због објављивања имена лица са лазним дипломама без да се проведу све истражне радње!

ОДГОВОРИТЕ