Купили му прави дрес, црвено-бијели са бројем шест!

Радован Панков званично промовисан као ново Звездино појачање.

Фудбал 08.06.2019 | 19:47
Купили му прави дрес, црвено-бијели са бројем шест!
Није поникао у Црвеној звезди, али јесте осведочени навијач клуба из Љутице Богдана. Радован Панков је један од ретких који је с правом могао да каже да му се доласком на стадион “Рајко Митић“ остварио сан. Али није. Уместо тога говорио је о обавезама које носи црвено-бели дрес београдског великана.

“Изузетно сам срећан што сам постао играч Црвене звезде. Обећавам професионализам у сваком тренутку и надам се да ћу испунити очекивања људи у клубу, своје породице и навијача... Волим да играм под притиском и то ми неће представљати проблем у Звезди. Када нема притиска, када дође нека утакмица која је на папиру лака, увек сам себе мотивишем“, биле су прве импресије штопера који ће почетком августа прославити 24. рођендан.

Задужио је дрес са бројем шест на леђима. И због тога што га је носио у Радничком, а тамо је добро ишло, али и зато што...

“Постоји и звездашка песма у којој се спомиње дрес са бројем шест па је и то један од разлога“, рекао је Панков мислећи на стихове из наслова текста и навијачку песму “Родио се нови делија“.

А кад је већ толики звездаш, да ли би Панков пристао да као професионалац игра за Партизан, да је стигао позив из Хумске?

“Прво, није било никаквих контакта. А друго, сви знају моју навијачку опредељеност и да је уопште дошлио до позива не бих ни размишљао о томе“, категорички ће Панков.

Доста о емоцијама, хајмо мало о фудбалу и новим саиграчима...

“Са неколицином нових саиграча сам приватно добар, остале које не познајем приватно знам као ривале на терену. Радујем се што ћу их сутра све коначно упознати. Конкуренција је оштра, сва тројица штопера су изузетни фидбалери што и показују резултати Црвене звезде у претходној сезони. На мени је да се изборим за стартних 11, ка томе стремим, а на шефу и стручном штабу је да одреде ко ће играти“.

Кад помену већ те саиграче са којима је приватно добар, није тајна да се одавно познаје са Звездиним нападачем сличног презимена Миланом Павковим.

“Павков је сјајан даса, заједно смо играли у Војводини. Није током каријере увек добијао завидну минутажу, али је ове сезоне показао да су људи у клубу са правом веровали у њега и испунио је очекивања. Чак су и навијачи почели да му скандирају, то није мала ствар, посебно у клубу као што је Црвена звезда. Јако ми је драго због њега, он је скроман момак“.

О првом летњем појачања говорио је и спортски директор црвено-белих Митар Мркела.

“Задовољство ми је да представим Радована Панкова, фудбалера рођеног 1995. године. Он припада генерацији која ми је изузетно драга и која је и мени и целој Србији донела много радости освајањем Светског првенства на Новом Зеланду. Панков је профил штопера какав је потребан Црвеној звезди, уз остале играче на тој позицији верујем да ће чинити дефанзивну снагу Црвене звезде. Он је изузетно напредовао претходних неколико година и уверен сам да ће у Црвеној звезди надоградити фудбалско умеће и остварити жеље навијача, како и личне жеље“.

А како је напредовао? Између осталог и захваљујући сугестијама Ненада Лалатовића, некадашњег Звездиног штопера који га је водио у Нишу.

“Лалатовић ми је много помогао у каријери, већ сам рекао да је он веровао у мене када ми је то било потребно. Свакако део заслуга за овај потпис иде и њему“, одговара Звездино прво летње појачање за наредну сезону.

Навијачи се надају: само једно у низу?

“Спремамо се за овај прелазни рок већ шест месеци и тачно знамо шта нам је потребно. Зимски прелазни рок смо одрадили тако да не морамо у првој фази летњег прелазног рока да журимо. Довели смо играча који нам је био потребан, а то је Радован Панков. Имамо још неке играче које желимо, али нећемо журити јер имамо формиран тим“, одговара Мркела.



Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар