Дивље свиње по Београду

Наставља се инвазија дивљих свиња у Београду. Прво су кренуле ка Новом Београду и Земуну, а сада и ка центру престонице! 

Србија 08.06.2019 | 15:00
Дивље свиње по Београду
На Земунској кеју синоћ су ухваћене још три дивље свиње од стране Ловачког удружења Земун и “Ветерине Београд”, што је укупно шест у претходна два дана.

– Ухватили смо двије живе и једну удављену, ловимо их по цијелом кеју и опет ноћас настављамо акцију – рекао је Никола Војиновић из Ловачког удружења Земун.

 Како кажу ловци, “дивљих свиња има по цијелом граду”. Несвакидашњи инцидент догодио се јутрос око пет сати, тек што је свануло. Како незванично сазнајемо једна дивља свиња се обрела у гаражи на Обилићевом венцу. Радници су покушали да је истјерају, али је она у страху успјела некако да се провуче и скочи са петог спрата! Наравно, остала је на мјесту мртва.

Лов и хватање дивљих свиња траје више од три дана, и уз помоћ стручњака за сада добро функционише, међутим, како незванично сазнајемо, “ловци” се сусрећу са проблемима, пише Блиц.

– Стрелице којима гађамо дивље свиње слабо дјелују, једва успавају и младунче, а камоли вепра. Прије пар дана смо погодили једног, а он не да није пао, него је тотално полудио и у налету адреналина јурнуо и побјегао нам – рекао нам је један од људи који учествују у лову.

 Поприлично шокантно дјелују и најновији снимци објављени на друштвеним мрежама гдје се виде дивље свиње како прилично панично препливавају ријеку и то ни мање ни више него код Бетон хале, гдје је веома активан ноћни живот.



Предсједник Ловачког удружења Београд Зоран Коцић објашњава да је ово “природна појава када водостај Дунава толико порасте и поплави Велико ратно острво” те дивље свиње морају да бјеже и траже друго станиште.

– Оне немају гдје сада да иду, веома су уплашене, али нису опасне по људе. Једино у ситуацијама када је вепар рањен и када крмача чува своје прасиће може доћи до евентуалних опасности по људе, али у осталим случајевима не – истиче Коцић.

Коцић је упозорио и возаче да поведу рачуна и возе опрезно, јер ако ударе дивљу свињу при вожњи може доћи до тешке саобраћајне незгоде, чак и са смртним исходом.

Из удружења ловаца апелују на све грађане да јављају Ветерини Београд када примете дивљу свињу на одређеној локацији да би дежурне екипе могле лакше да их нађу и уклоне.

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

...

08.06.2019 13:35

Ђе су сад они душебрижници за животињска права, па да се мало гањају с крмцима по Београду? Нећу да им објашњавам колико зло наносе усјевима на селу, јер то не занима господу, а и немају појма о томе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као да су људи бољи од свиња

08.06.2019 13:48

Видјеле свиње да сви лете у град па и оне кренуле

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.06.2019 14:57

Можда су пошле у Скупштину.

Name

Ме

08.06.2019 16:33

Хахаха... кидс иду дивље свиње..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Евулирале

08.06.2019 16:39

Послw на сплавове да банце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алај Рокцу

08.06.2019 18:22

ко доди кад запева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

08.06.2019 21:27

Јао, београдјани бре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

09.06.2019 11:29

Да су се појавиле у Сарајеву било би им јање моје мало.

ОДГОВОРИТЕ