Са Звездом исто овако и још 10 пута јаче!

"Не очекујем сваку утакмицу да ми овако улази шут, али могу на свакој да допринесем енергијом", истиче Стефан Јанковић.

Кошарка 08.06.2019 | 14:16
Са Звездом исто овако и још 10 пута јаче!
Коначно је прорадио Стефан Јанковић, одиграо је мајсторицу полуфинала против Суперлиге без грешке, шутирао је 5/5 за три поена и имао 3/3 за два. Укупно је убацио 21 поен, имао је и 13 скокова, тако да се ово може назвати једном од његових најбољих партија у црно-белом дресу до сада.

Јанковић је после дуела истакао да је задовољан како је одиграо он сам, као и тим, као и да у финалу против Црвене звезде неће бити превише изненађења.

"Битна утакмица за нас. Добили су нас у прошлој, знали смо да морамо максимално да уђемо. Почели смо полако, али смо ушли у ритам. Играмо финале са Звездом, биће тешко, морамо исто овако и још десет пута јаче да играмо. Нема шта, ми сви, као и они, чекамо финале. Да кажемо сви су знали ко ће га играти. Играли смо колико пута ове године. Неће бити ту неких изненађења и тактике. То ће да се игра мушки", рекао је Јанковић после утакмице.

Прича се о томе како је Партизан имао снаге да после онаквог дуела у Железнику одигра онако добро синоћ против ФМП-а.

"Мораш, ми смо професионалци. Мораш на свом терену. Поготово у плеј-офу. Ми смо били напаљени и знали смо. То је млада екипа, имају условно речено клинце и улазе врло јако у меч. Ми смо то сви знали".

Јанковић је играо без промашаја меч.

"Ух, нисам знао, знао сам сам за тројке. Нисам пратио, знам само за тројке да сам коначно убацио то што сам хтео. Добра је утакмица била. Важније ми је било што сам на скоку био добар. Шут је такав, ја ћу доћи на тренинг као да сам омашио све живо. То је спортски живот. Не очекујем сваку утакмицу да ми овако улази шут, али могу на свакој да допринесем енергијом".

Да ли очекујеш другачије утакмице у финалу Суперлиге у односу на полуфинале АБА лиге?

"То је финале. То су Партизан и Звезда, то је ривалство, биће тврдо, јако. Ми ћемо се спремити, као и они што се спремају, гледали су вероватно и ову утакмицу. Уђе се мушки у утакмицу и игра се енергијом".

Како се добија дерби?

"Не гледам сада ко је фаворит, али колико пута су Звезда или Партизан били јачи, па... То је финале домаће лиге, игра се мушки, нормално имаш тактике, али игра се на енергију и скок, ко ´удари´ први. Питање је ко ће завршити сезону на леп начин. Битно је да освојиш сезону на крају и да имаш лето испред себе, нечег лепог да се сећаш. Звезда је прејака екипа, преозбиљна екипа, нема шта. Има разлог зашто су освојили АБА лигу и начин на који су освојили. Нема ни много времена за спремање", рекао је Јанковић.

Финална серија између Црвене звезде и Партизана почиње у понедељак.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар