Реал Мадрид: Еден Азар је наш!

Фудбалски клуб Реал Мадрид озваничио је ново појачање за наредну сезону – Едена Азара.  Коначно - Азар! Реал потврдио да је све готово. . .

Фудбал 07.06.2019 | 23:43
Реал Мадрид: Еден Азар је наш!
Азар ће се "краљевском клубу" прикључити након вишегодишњег боравка у Челсију, са којим је минуле сезоне постао шампион Лиге Европе.

Белгијски репрезентативац је потписао уговор са Реалом до 2024. године, а висина трансфера није званично позната.

Како су навели светски медији, Мадриђани би требало да у Лондон пошаљу око 100 милиона евра.

Азар ће на Сантјаго Бернабеуу бити представљен 13. јуна, уколико прође медицинске прегледе.

Подсетимо, Реал је недавно озваничио и довођење српског голгетера Луке Јовића, за 60 милиона евра из Ајнтрахта из Франкфурта, док су претходно потписали уговоре са Едером Милитаоом из Порта (50 милиона евра) и Родригом из бразилског Сантоса (45 милиона евра).

Белгијски фудбалер Еден Азар од вечерас је званично нови играч Реал Мадрида, саопштио је шпански клуб.

Азар у редове краљевског клуба долази из Челсија, за који је играо од 2012. После седам година у Челсију, 351 одигране утакмице, 108 голова и 91 асистенције, Еден Азарје одлучио да загризе већи залогај.

"Скај спортс" је дан раније објавио сазнања да је постигнут "начелан договор" Реала и Челсија о трансферу Азара и да ће га Мадриђаниплатити (минимум) 88 милиона фунти (99 милиона евра).

Међутим, према истом извору, то није све што ће Челси добити за 28-годишњег Белгијанца, већ и додатних 44 милиона фунти бонуса (готово 50 милиона евра), па би тако укупан трансфер требало да износи 147 милиона евра!

Он ће на стадиону Сантјаго Бернабеу бити представљен 13. јуна када заврши све лекарске прегледе.

Већ данима пишемо да је само питање дана, чак сата. И ево, дочекасмо га вечерас - Еден Азар је и званично нови играч Реал Мадрида! Могло се наслутити да ће Краљевски клуб вечерас објавити највећи посао овог лета када се пре неколико сати у официјелним шоповима Реала појавио Азаров дрес са бројем седам. Није много прошло, а на званичном сајту клуба освануло је саопштење да је трансфер финализиран и да је Белгијанац потписао до 2024. године, односно да ће промоција бити одржана 13. јуна. 

Тако је Зинедину Зидану испуњена велика и дугогодишња жеља, да има једног од најбољих крилних нападача у свом тиму. И сам Азар желео је у Мадрид по сваку цену, а чињеница да му уговор истиче наредног лета само је убрзала читав процес преласка. 

Званичних информација нема, али спекулише се да је Челси на конто обештећења добио нешто више од 100.000.000 евра. 

Подсетимо, Реал је са Еденом Азаром још пре неколико недеља утаначио све детаље, али Плавци су се опирали. Марина Грановскаја показала се као веома тврд преговарач, дуго је инсистирала на обештећењу од 140.000.000 евра, међутим Реал није хтео да пристане на те услове за играча који је у последњој години уговора. И на крају је "избоксовао" озбиљно умањење те цифре. 

С овим трансфером Реал је пребацио бројку од 250.000.000 евра потрошених за куповину играча. Пре Азара су стигли Родриго, Милитао и Јовић. А очекује се да Мадриђани ускоро комплетирају и трансфере Лионовог левог бека Ферлана Мендија и једног великог појачања у везном реду попут Погбе или Ериксена.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар